Afjet Afyonspor  2021-2022 sezonun son iç saha maçına Sarıyerspor karşısında çıktı. Seyirci az, cezalılar çoktu. Play off yolunda kulakların rakiplerde olduğu maç gelgitler içinde 4-2Afjet’in üstünlüğü ile sona erdi. Herkes güzel bir pazar günü geçirmek için Zafer Stadı’nda idi. Play off ümitlerinin çok ama çok az olduğunu herkes biliyordu. Her şeye rağmen kazanılması gereken bir maçtı. Son haftaya küçük ümit kırıntıları ile girildi. Afjet’e lazım olan bence bir futbol mucizesi.

İlk 11’e Bakalım

Bayburt maçında 5 oyuncunun kırmızı kart görmesinden sonra şöyle bir diziliş ile maça çıkıldı:Kalede Anıl, stoperlerde Abdullah Çoban ve Ferhat Çulcuoğlu… Sağ bekte Emre Dayan, sol bekte Ömer İnan… Orta sahada Alaattin Hamza Ok ve Mithat… Sağda Alper Tursun, solda Melik Derin… Forvet hattında İlke Tankul ve onun yanında ve arkasında serbest oynayan Burak Çoban…

Burak Çoban Etkisi

Maça Afjet hızlı başladı. Pozisyonlar geldi. Burak Çoban ikinci bir santrafor gibi oynadı. Görev yeri belki forvet arkası idi ama İlke Tankul’a çok yakın oynadı ve ilk golde de hızını gösterip defansına arkasına hızlı sarktı ve klas bir dokunuş ile perdeyi açtı. İkinci yarı da etkili oyununu sürdürdü ve bir penaltı da kaçırdı. Aslında önümüzdeki hafta da belki ileride tek başına forvet oynayabileceği izlenimini verdi. Orada sıkışıp kalır mı bilemem ama İlke Tankul’un çok da etkili olmayan pozisyonlarını gördük. Zorlu Çorum maçında belki 4-6-0’lık bir dizilişmantalitesi içinde ileride Burak Çoban tek oynayabilir ve kalabalık bir orta saha ile hızlı çıkışlarda gol aranabilir. Bahattin Hoca hafta içi bunun çalışmasını yapar mı, bilemem.

Cihan Özkara Alkış Aldı

Sarıyer takımında ise tanıdık bir isim olan Cihan Özkara’yı da anmadan geçmeyelim… Attığı iki güzel gol vardı. İki gol de ustalık kokuyordu. Devre arasında takımdan ayrılmıştı. Yanlış bir kayıptı. Takımda tutulması gerekirdi. İlerleyen haftalarda her zaman yazdım, bir forvet ihtiyacı hep oldu. Attığı ikinci gol jeneriklikti. Maçı 1-2’ye getirirken bulduğu gol sonrasında sevinmemesi ise Afyon’a olan saygı ve samimiyetini gösterdi. 83. Dakikada oyundan çıkarken tribünlerden hak ettiği alkışı da aldı.     

   

Dakika 45’te Goller Geldi

Afjet 2-1 geriye düştükten sonra da aynı oyununu sürdürmeye çalıştı. Farklı organizasyonlarla gelmeye çalıştılar. 45.dakikada ve sonrasında gelen 2 gol soyunma adasına üstün gidilmesini sağladı. Önce Mithat Pala ve ardından Alper Tursun’un golleri herkesin kafasındaki “Acaba” sorularını bitirdi.Sarıyer’in üçüncü gol sonrası itirazları ise kırmızı kart getirdi. Bu durum ikinci yarıyı daha kolay yapabilirdi.

Sarıyer Disiplini Bozmadı

Bu arada Sarıyerin ikinci yarısı için şunu söyleyelim. Devre arası değişiklik yaptılar, 10 kişi kalmalarına rağmen disiplinli oyunlarından ve oyun planlarından taviz vermediler. Bu noktada oyunu çirkinleştirmeden oynadılar, tebriki hak ettiler.

İkinci Yarı Gençler Süre Aldı

Devre arasında Barış Zeren ve Doğukan Emeksiz oyuna girerken Melik Derin ve Emre Dayan çıktı. İlerleyen dakikalarda da Yavuz Selim Tek ve Mert Polat Keklik girdi. Yavuz’un bir şutu yandan dışarı çıktı. Polat ise girdikten sonra net iki gol pozisyonuna girdi. Bir golü ofsayt bayrağına yakalandı. Son dakikadaki kafa şutu kalecide kaldı. Erken girseydi gol bulma şansı daha yüksek olabilirdi.

Bahattin Güneş: “İçimde Fırtınalar Kopuyor”

“Play off içinde olmak için kazanmak zorundaydık. Travma atlatan bir takım vardı. İki haftadır bizi futbol oynatmadılar. Siyah giymemin tek sebebi bir tepkiydi. Vicdanen rahatım. Muhteşem bir taraftarı var. Bizi playoff u sokmadılar. Yarışın içinden biz çıkardık. Oyuncularımı kadromu kutluyorum… Diğer maçlara girmiyorum. Konuşursam sıkıntı olacak. Demoralize olan bir takım vardı. Valimize, Belediye Başkanımıza, yönetimimize teşekkür ediyorum. Ekibime teşekkür ediyorum. 62 puan aldık… Genç oyuncuların daha gelişime ihtiyacı var. Kolay değil… Genç oyuncular oynadığı zaman sonuç bekleniyor. Sonucu kaybettiğimizde neden kaybettik diye sorulacak. Bir denge kurmamız gerekiyordu. Ben Karadeniz insanıyım, hırsıyım, içimdeki fırtınalar bende kalsın.”

Diğer Maçlar

Play off yolunda son 2 haftaya avantajlı giren Çorumspor, Adıyaman ile 2-2 ile berabere kaldı. Sivas Belediyespor da yine Velimeşe deplasmanında 2-0 yenildi. Bayburt, Diyarbekir deplasmanında 1-0 kazanırken, Van ise İnegöl deplasmanında 3-2 kazandı. Puan durumu şöyle oldu:Sivas Belediye: 66, Bayburt: 63, Van: 63, Afyon 62, Çorum: 62… Sivas ikili ve üçlü averajda Bayburt ve Van’a üstün… PLAY Off u garantilemişti.

Play off un Son Takımı Kim Olacak?

Hafta sonuna avantajlı girecek ola takım Bayburt… İkili averajda Van’a üstün. Son hafta maçında ligden düşmeme mücadelesi veren Velimeşe’yi misafir edecekler… Van ise kendi evinde ligden düşmesi kesinleşen Niğde ile mücadele edecek. Son haftaya girerken avantajını rakiplerine kaptıran Çorum ise Afjet Afyonspor ile kendi evinde karşılaşacak. İki takımda maçı kazanıp Bayburt ve Van’ın puan kaybetmesini bekleyecek…

Sarıyerspor maçı 4-2 kazanıldı,ama, ahlar ve vahlar içinde önceki haftalarda kaybedilen puanları düşünerek son haftaya gelindi. Eksikler çok, rakip güçlü bir takım… Avantaj önce Bayburt’ta sonra Van’da…

İki takımda puan kaybedip Afjet Afyonspor, Çorum deplasmanından galibiyet ile dönerse…Yoksa, atı alan Üsküdar’ı geçti mi?

Bundan sonrası mucize olur… Futbol bu yüzden güzel. Afyon mucize bekliyor…

Bitmediniz …..

Bu şehrin yükselmesinden rahatsız olan şeref yoksunu üç beş babası şaibeliler Vali Gökmen Çiçek’in Afyonspor ile yakından ilgilenmesinden rahatsız olduklarını duyuyoruz.

Bu şaibeliler başarılı ve güçlü herkesten hep rahatsızdırlar, işleri dedikodu üretmektir. Yürekleri yoktur kapalı kapılar ardından eleştirdikleri karşısında iki büklüm olurlar.

Bu sütunları bu cibilliyetsizlere ayırmak bile gereksiz ama bundan sonra gerçekleri tüm Afyon halkı öğrenecek.

Vali Çiçek’e playoff heyecanı yaşatmadılar….

Şöyle İki sezon öncesine baktığımızda lige başlayamayacak durumdaki Afyonspor!!!

Vali Gökmen Çiçek şehre henüz yeni atanmış ….. Çalışma arkadaşlarının tamamına yakını sakın ilgilenme seni üzer demiş.!Baktı şehirde hiç kimse elini taşın altını sokmadı, Şehrin takım ortada kaldı.

Milyonlarca borçla kurumuş ağaç misali Afyonspor’u ele alıp Yeniden yeşerten Vali Gökmen Çiçekti. Ligin korkulan klübü haline getiren Gökmen Çiçeğ’in yanında olan tek kişi vardı,O da Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Basket ve Voleybol’un yükü ona kalmıştı, yinedemanevide olsa destek sadece ondan geldi.

Bu şehrin iş adamları, siyasileri Valinin yüzde onu kadar Afyonspor’a gönülden destek verseydi bu gün Sakarya yerine Afyonspor 1 lige merhaba demişti…..

2020 / 2022 yaşanılanları kaleme mi alırım yoksa canlı yayında mı işleriz bakacağım ama  herkes öğrenecek…..

Vali Gökmen Çicek’ in maddi ve manevi tüm gayretlerinin karşılığı bu olmamalıydı. Play off oynayıp elenmek bu kadar üzmezdi…..

Her şeye ve herkese rağmen memleketimi çok sevip spora büyük katkı veren Vali Gökmen Çiçek’e tüm spor camiası adına çok ama çok teşekkür ediyoruz.

Klüp yönetiminden, futbolculara hocanın yetersiz ekibinden rant peşindekilere kadar o kadar çok etken varki…..Afyonspor tüm bu olumsuzluklara rağmen yinede iyi yerde diyeceksiniz.