Zaferin 100. Yılında bir çok etkinlik yapılıyor / yapılmaya çalışılıyor…. Her şey hayal edildiği veya planlandığı şekilde yapılıyor mu tartışılır.

Gizemli Şehir Afyon 100. Yılda çok daha fazla ses getirmeli…..Ulusal gündem olmalı

Demoralize olunmaması için 100. Yılı etkinliklerini şimdilik noktalayalım.

Spor Şehri AFYON !

Herkes iyi bilir konu Afyon ve Spor olunca benim için her şey durur….. Elbette ilimizin tüm dinamikleri önemli ancak spor alanında yapmamız gereken çok ama çoook fazla iş ve ödevimiz var.

Geçmişte eksik veya yanlış olan ne varsa  kamuoyu önünde kişileri refüze etmeden çözülmesi için gereğini yaptık.

Afyon’da spor medyasının bu tavrı çoğu alanda çok büyük başarıyı getirdi ancak bazı art niyetlive  basiretsiz yöneticiler bu durumu farklı algılamış olacaklarki gayri ciddi yönetim sergilediklerini duyuyoruz.

Görevi olanlar, gönüllü olanlar veya bu alandan nemalanan her kim varsa bundan sonra hak ettiğieleştiriyi de / övgüyü de kamuoyu önünde alacak.

 

Afyonspor

Süleyman Karakuş başkanlığında oluşan yönetim zor bir dönemde görev yapacak .

Hedef lig de iyi bir sırada olmak, fazlası yok.

İşleri gerçekten zor biliyorum ancak sürekli geçmiş yönetimveya malum konuların arkasına sığınmayı bırakmak zorundalar. Her şeyi bilerek başladılar, zira bir önceki yönetim kurulundan sadece birkaç kişi değişti…..

Kulübün idari işleri , alt yapısı, transferleri, hocası ,kaptanı ,futbolcu odalarında konuşulanlara kadar çoook konu var….Bu gün konumuz bunlar değil

Çok bilgili ! bazı yöneticiler antrenmanlarda futbolcuların nasıl oynaması gerektiğine kadar fikir üretmeyi bırakmazlarsa Afyonspor bu günlerini çoook arar.

Basın ilişkilerinden sorumlu / sorumsuz Sosyal medyacı Eren bey ….. Sosyal medya ile iletişim kuramayacağını öğrenecek.

Afyonspor yönetimi bir bütündür…. Haksızlık olmaması için tek tek birim birim başarı başarısızlık hepsini sizlerle paylaşacağız.

Lig uzun mücadele çetin …..ilk altı hafta skorları bir çok şeye gebe

Tarihe düşülen not olsun, çok hata - yanlış var. Para sokaktan toplanmıyor !

Kamu kaynakları ile kurulmuş ve halen kamu kaynakları ile ayakta duran Afyonspor’da başkan Süleyman Karakuş ….

Afyonspor’a bu kadar satır yeter. Yetmeli !

 

Basketbol ve Voleybol

Her iki kulübün mali imkanlar nedeni ile liglerden çekildiler.

Bu iki branş için özel bi hazırlık yaptırtıyorum.

Geçmişten bu güne her şeyhatırlanmalı, gerçekler kamu oyuncabilinmeli

Kardeşim Gürani kaç kez yazdı. Uyardı… “ Cömert o kulüp babanın malı değil “ diye ……

Mehmet Zeybek Başkan en az benim kadar üzgündür…

Gözlerim Veysel Eroğlu Salonunu dolduran O Muhteşem Afyon halkını arayacak.

 

Özel Ekip

Spor kulüpleri için bir an önce özel bir ekip kurmalıkaynaklardan tesislere altyapıdan antrenörlere yıllık hedefleri çalışılmalılar.

Futbol – Basketbol ve diğer branşkulüplerinin kendi ayakları üzerinde duracak yapıları oluşturulmalı. Bu kulüplerin üst liglerde ilimizi tekrar temsil etmeleri sağlanmalı.

Bu işi yapması gereken makam belli ancak hastanın hayati fonksiyonları varken estetik ameliyat bekleyebilir mi deniliyor……

 

Spor Tesisleri

Yaz dönemi boyunca spor tesislerinden gelen şikayetler vardı, bir çoğu arkadaşlarımızın

İlgili birimle irtibata geçtiği an çözüldüğünü biliyoruz ancak girişte bahsettiğimiz spordan nemalanan bazı asalaklar ile ilgili çok enteresan bilgi ve belgeler gelince midem bulandı.

Bu konular oldukça hassas ve önemli ……

Kurum veya kişinin kim olduğuna bakmaksızın üzerine gideceğiz.

 

Sukay – Türkiye Şampiyonası

24 – 26 Ağustos Su kayağı Türkiye Şampiyonası ilimizde yapılacak…..

Hani şu yıllardır ne için yapıldığını tüm Afyonluların merak ettiği içi su dolu üzerinde tramvay hattına benzeyen Çelik halatlarla çevrili alanda…..

Bu tesisi Afyon’a yapan aklın yüzüne hep gerekeni söylerim. O da saygı ile eleştirimi kabul eder…

 Afyon iklimine uygun olmayan bu tesisi çöpe atacak halimiz yok. Yıllarca çalışmayan çürümeye terk edilen bu tesis yine TSYD sayesinde faaliyete geçti.

Hüseyin ve Hasan Başaran kardeşler tesise bakıma geldiklerinde tanıştık , tesisinnasıl ayağa kalkacağını sorduk teknik işletmeci dışında işletilmesi zordu onların niyetini görünce arkanızdayız dedik hem bakanlık düzeyinde ve ilimizde gereğini yaptık. Onlarda ellerini değil gövdelerini koyup tesisi aktif hale getirdiler ve bu hafta Türkiye şampiyonası Afyon’da

Bu gün Hüseyin beyin elinde onaltı dikiş var….Tesisi Şampiyona’ya yetiştirmek için çalışırken kaza geçirdi… iki kardeş hazırlık yapmaya devam ediyorlar…. El sarılı ama ağızı kapalı bana söz verdiği için…

O tesis ile ilgilide çok konu var da şimdi zamanı değil…..

 

Gençlik ve Spor İl Müdür Kasapoğlu

Su kay hazırlıkları için geçen hafta tesise üst üste gittim…. Çocukların heyecanı mutluğu müthiş

Çocukların mutluğunun yanında beni mutlu eden Gençlik ve spor müdürlüğüne yeni atanan İsmail Kasapoğlu oldu. Gençlerin içinde onlar ile sohbet ediyor, bol bol gülüyorlar …..

İlimize yeni atandı henüz yüz yüze tanışmamıştık yanında yılmaz bey ve ekibinden birkaç kişi yürürken onlara bir şeyler fısıldıyor,not aldırtıyor. Gençlerden sohbet notları belli….

Daha sonra yanımıza geldi tanıştık, ayak üstü biraz sohbet…… Afyon için spor için sözleştik

Hafta sonunda tesise geçtiğimde müdür beyi yine gördüm, spor kıyafet havuza gelen veliler gibi gelsin çaylar gitsin kahveler yok .Gençlerve velilerle ile sohbette gördüm.

Spor il müdürlüğü  kolay değildir, hakkını verecekseniz…..

Kasapoğlu Afyon için şans olacakgibi , kıymetini bilirseniz !anlayanlar anladı.

Tecrübeli ve heybe dolu….