Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen, "Sesinizi Duyuyoruz: Afet ve Kriz Dönemlerinde Habercilik Paneli"ne katıldı.Burada konuşan Altun, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, "Milletimizin başı sağ olsun, ülkemize geçmiş olsun." ifadesini kullandı. Devletin, bu afetler karşısında da ilk andan itibaren bütün imkanlarını seferber ettiğini belirten Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün kurumlarımız, arama kurtarmadan insani yardıma, deprem bölgesinde varlık gösterdi. Milletimiz de asrın felaketi karşısında kelimenin tam anlamıyla asrın dayanışmasını gösterdi ve miletimiz-devletimiz deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yardımına koştu. Devlet millet el ele vererek yaraları sarmak için verdiğimiz örnek mücadele aralıksız devam ediyor." diye konuştu.

BİR YILDA TAMAMLANACAK

Altun, deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak, yıkılan ve hasarlı evler başta olmak üzere maddi kayıpları da telafi etmek için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayarak, temelleri atılmaya başlanan konutların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği üzere bir yıl içerisinde tamamlanacağı bilgisini verdi.Deprem bölgesindeki il ve ilçelerin sağlam ve dayanıklı evlerin yanı sıra, altyapı ve üstyapısıyla yepyeni bir çehreye kavuşacağını belirten Altun, ülke genelinde deprem farkındalığının artırılması ve kentsel dönüşüm adımlarının hızlandırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Herhangi bir afet halinde, acil müdahale ve etkin yardım organizasyonu kadar, kamuoyunu hızlı, doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirmenin de hayati derecede önemli olduğunun altını çizen Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu süreçte aynı zamanda dezenformasyonla, sistematik yalan haberle mücadele etmek de bir gerekliliktir. Yaşadığımız son depremlerde bunu açık ve net bir şekilde görmüş olduk. Ne yazık ki deprem gibi acı bir olay üzerine oluşan hassasiyetlerin suistimal edilebildiğini görmüş olduk. Bu suistimal üzerinden dezenformasyon ve kara propaganda girişimlerine şahitlik ettik. Teyit edilmeden yapılan paylaşımların, arama kurtarma faaliyetlerinin sekteye uğratması, insan hayatına mal olması gibi durumlarla dahi karşılaştık. Bölgede canla başla yürütülen arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarının yanında, tezviratlarla da mücadele etmek durumunda kaldık."

KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak gerçek bilginin paylaşılması, dezenformasyonla mücadele edilmesi, doğru bilgi ve veri akışını temin etmek için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde çalıştıklarını dile getirdi. Afet ortamında oluşan bilgi kirliliğine ve kasıtlı dezenformasyon girişimlerine karşı kamuoyunun güvenilir bilgilere ulaşmasını temin ettiklerini vurgulayan Altun, şunları kaydetti:"Kamuoyunu bilgilendirme görevini ifa eden yüzlerce basın mensubumuzun deprem bölgesine intikallerini koordine ettik. Basın mensuplarının bölgedeki çalışmalarını kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba gösterdik. Türkiye'de mukim 400 uluslararası basın mensubunun yanında bölgeye gelen 1400 uluslararası basın mensubunun mesleki faaliyetlerini daha sağlıklı şekilde yürütebilmesine de katkı sunmaya çalıştık. Ulusal ve uluslararası basın mensupları için emniyetli çalışma alanları ve mobil merkezler oluşturduk. Ben bu vesileyle deprem bölgesinde gece gündüz fedakarca görev yapan tüm basın mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Aralarında depremde aile üyelerini kaybetmesine rağmen görevine devam edenler bile vardı. Onlardan bazıları bugün aramızdalar. Bu vesileyle kendilerine bir kez daha taziyelerimi iletiyor, teşekkür ediyorum." ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim