Genel seçimlerin ardından bir senelik zaman zarfı içerisinde yapılması planlanan Mahalli İdareler Seçimi için hazırlıklar şimdiden başladı.

Ülkemizde ilk defa karşı karşıya kaldığımız 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerindeki ikinci tur seçiminin ardından gözler önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel idareler seçimlerine çevrildi. İl genel meclisi üyelerinin, belediye başkanlarının ve muhtarların seçileceği mahalli idareler seçimlerinde şimdiden muhtar adayları adaylıklarını birer birer duyurmaya başladı. Yerel seçimlerin yapılacağı zamana kadar muhtar adayı sayılarında ciddi bir artış beklentisi olacağı öğrenildi.

PROPAGANDA YÖNTEMİ DEĞİŞTİ

Toplumun ilgi ve tercihlerinin zamana paralel olarak değiştiği günümüzde muhtar adaylarının da propaganda yöntemlerinde ciddi değişiklikler gözlendi.

Klasik olarak tabir edebileceğimiz afiş, el ilanı gibi yöntemler günümüzde yerini sosyal medya platformlarının sponsorlu reklamlarına bıraktığını ve propaganda yöntemi olarak daha çok sosyal paylaşım sitelerinin canlı yayın özelliğine yönelim olduğu tespit edildi.

Sosyal medyadan yapılan aday propagandalarının ulaşılan kitle açısından geleneksel yöntemlere göre çok daha etkili ve maliyetsiz olduğu önümüzdeki dönem için matbaa ve reklam işleri yapan işletmeleri nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. ÖZEL HABER: ALİ KÜÇÜKKARTAL

Editör: TE Bilisim