Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, il genelinde motosiklet kullanıcılarına yönelik Kent Güvenlik Yönetim Sistemi destekli kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi.

27 Haziran 2025 tarihinde yürütülen uygulamaya, 23 ekipten oluşan 38 kişilik personel katıldı. KGYS kameralarının da destek verdiği denetimlerde, toplam 63 motosiklet ve sürücüsü kontrol edildi. Kurallara uymayan 264 araç ve sürücüsüne, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında toplam 462 bin 139 TL tutarında idari para cezası uygulandı.

Tüm tefecilere müebbet verilmeli: Bolvadinliler isyan etti!
Tüm tefecilere müebbet verilmeli: Bolvadinliler isyan etti!
İçeriği Görüntüle

Kask takmadığı tespit edilen sürücüler hakkında 78/1-B maddesine istinaden 200 işlem yapılırken, diğer trafik ihlalleri nedeniyle 64 ayrı işlem gerçekleştirildi. Denetimlerde ayrıca 4 motosiklet trafikten men edildi.

Yetkililer, trafik kazalarının önüne geçmek ve sürücü güvenliğini artırmak amacıyla bu tür uygulamaların KGYS desteğiyle kesintisiz devam edeceğini duyurdu.

Kaynak: İHA