Bu etkinlik 23-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenmiş olup, çeşitli bölgelerden toplamda 19 takım ve 250 sporcu bu önemli turnuvaya katılmıştır. Cumhuriyet Kupası zaferini Nilüfer Belediyesi elde ederken, Zafer Kupası'nın sahibi Surkent21 oldu.

Turnuva sonrası tertiplenen ödül töreninde, dereceye giren takımların kupa ve madalyaları yerel yetkililer tarafından takdim edildi. Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Federasyon As Başkanı Kenan Demir ve Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen törende hazır bulundu.  

Togg zırhla kaplandı! Togg zırhla kaplandı!

Tören sonrasında bir açıklama yapan Kasapoğlu, turnuvanın görme engelli sporcular için büyük bir fırsat olduğunu belirtti ve "Afyonkarahisar'da gerçekleşen 100. Yıl Cumhuriyet ve Zafer Kupası Futsal Ulusal Turnuvası, görme engelli sporcular için bir dönüm noktası oldu. Turnuvada sergilenen performans, görme engelli bireylerin de spor yapabileceğini tüm ülkeye gösterdi. Şampiyon olan Nilüfer Belediyesi ve Surkent21 takımları da, elde ettikleri başarılarıyla diğer görme engelli sporculara ilham kaynağı oldular. Bu süreçte emeği geçen herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde ifadeler kullandı. CEMİLE KAYTAN 

Editör: Cemile Kaytan