Halkbank bu sefer borçluları düşündü! Anında 300.000 TL kredi hesabınızda Halkbank bu sefer borçluları düşündü! Anında 300.000 TL kredi hesabınızda

2016 yılından önce ehliyet sahibi olanlar için özel açıklamalar yapılırken ehliyetlerini süre dolmadan yenilemeleri için vurgu yapıldı. Eski tip ehliyeti olanlara yenileme zorunluluğu getirilirken Nüfus Müdürlükleri’nde gerçekleştirilecek ve 15 TL’lik işlem ihmal edildiğin 13 bin TL ceza kesilmektedir.

2024 sonuna kadar ehliyetlerin yenilenmesi açısından önemli duyuru yapılırken Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bu yenileme süreciyle beraber 15 TL olan yenileme işlemi zamanı geçirildiğinde dev cezaya tabi tutulmaktadır.

ehliyet yenileme

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

Eski ehliyetlerin yenilenmesi için gerekli belgeler arasında kimlik kartı ya da pasaport, güncel biyometrik fotoğraf, geçerli bir sağlık raporu, mevcut ehliyet ve adli sicil kaydı bulunmaktadır. Sürücüler, bu belgeleri yanlarında bulundurarak Nüfus Müdürlükleri’nden randevu almasıyla beraber ehliyet yenileme işlemlerini tamamlayabilir.

CEZALARIN ARTIŞI SÖZ KONUSU

31 Aralık 2024 tarihinde son verilecek eski ehliyetler için yenileme süreci bitirilecek. Bu durumla sürücülerin belirlenen süre içinde gerekli işlemleri yapmaları önem taşırken yüksek tutarda ceza ödemek zorunda kalınmaktadır.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN