Başkan Köksal: “Gençlik meclisini oluşturacağız” Başkan Köksal: “Gençlik meclisini oluşturacağız”

Bu dönemde ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı ise 4 milyar 866 milyon dolar olarak hesaplandı. Hizmetler dengesinden kaynaklanan girişlerin 6 milyar 35 milyon dolara ulaştığı ve seyahat kaleminden elde edilen net gelirlerin de 4 milyar 748 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Birincil gelir dengesi kalemi 1 milyar 1 milyon dolarlık net çıkışı ifade ederken, ikincil gelir dengesi kaleminde 18 milyon dolarlık net giriş görüldü.

Yatırım tarafında, doğrudan yatırımlardan 638 milyon dolar net giriş sağlanırken, portföy yatırımları kategorisinde 689 milyon dolarlık bir net çıkış yaşandı. Yabancı yatırımcıların hisse senedi piyasalarında 423 milyon dolar ve devlet iç borçlanma senetlerinde 16 milyon dolar net satış yaptığı bildirildi.

Ek olarak, yurt dışında gerçekleştirilen tahvil ihracı faaliyetleri kapsamında bankaların 348 milyon dolar net borçlandığı belirtildi. Diğer yatırımlar kategorisinde ise yurt içindeki bankaların yurt dışındaki muhabir bankalardaki efektif ve mevduat varlıklarında 1 milyar 267 milyon dolarlık bir azalış gözlendi.
 

Editör: Duygu Özger