Derbide ilk golün önemi büyük Derbide ilk golün önemi büyük

Kocaya, bu süre üç yılı aşan bir zamanı kapsadığı için ayrıca ömür boyu futbol haklarının elinden alınmasına karar verdi.

Ankaragücü'nün ayrıca beş resmi maçını taraftarsız oynamak zorunda bırakılması ve 2 milyon Türk lirası para cezasına çarptırılması kararlaştırıldı. Ankara temsilcisi; statta yapılan çirkin ve kötü tezahüratın sezon boyunca ikinci kez gerçekleştirilmiş olmasından ötürü 200 bin Türk lirası ek ceza aldı.

Kulüp içerisindeki bazı yöneticiler de kurul tarafından cezalandırıldı. İdareci Gülşen Yılmaz ve Cengiz Gökay'a ihtar cezası verilirken, Cahit Şahin'e 75 gün hak mahrumiyeti ve 140 bin Türk lirası, Yusuf Buğra Tanık'a ise 45 gün men ve 210 bin Türk lirası para cezası uygulandı.

Kulüp görevlileri Şahin Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya'ya verilen sürekli hak mahrumiyeti cezası haberde zikredilirken, İsmail Develi, Mücahid Osman Karabay, Burak Koca, Hakan Apaydın ve Ahmet Öztürk'ün ihtarla cezalandırıldığı belirtildi. TFF'nin aldığı bu kararlar, futbol dünyasında geniş yankı bulacak ve MKE Ankaragücü'nün sezonun geri kalanında ciddi bir mücadele vermesini gerektirecek gibi görünüyor.

Editör: Duygu Özger