Mahkeme salonundan sızan bilgilere göre, mahkeme yargıcı McCormick, Tesla'nın hissedarı Richard Tornetta'nın açtığı dava sonucunda Elon Musk'ın maaş paketiyle ilgili görüşünü açıkladı. McCormick'a göre, Musk'ın maaşı "akılalmaz bir miktar" ve yönetim kurulu tarafından adil bir biçimde belirlenmediği iddiası davacının lehine sonuçlandı.

Mahkemenin aldığı karara göre, tarafların kararın nasıl uygulanacağı konusunda bir tür nihai kural üzerinde anlaşmaya varması bekleniyor. Yargıç McCormick, tarafların bu konuyu yargılama düzeyinde sonuçlandırmak üzere tüm konuları ele alan ortak bir mektup sunacağını ifade etti.

Adliyelere binlerce personel alımı yapılacak! Kadro, tarih ve şartlar belli oldu Adliyelere binlerce personel alımı yapılacak! Kadro, tarih ve şartlar belli oldu

Bu hukuki gelişmelerin ortasında Elon Musk, Twitter hesabından duruma tepki gösterdi. Musk, söz konusu kararın ardından "Şirketinizi asla Delaware eyaletinde kurmayın" şeklinde bir açıklama yaparak hislerini sosyal medyada dile getirdi. Bu ifade, Musk'ın bu mahkeme kararına olan rahatsızlığını ve karara itirazını açıkça gösteriyor. Elon Musk, dev işletmelerin geleceği adına önemli bir hukuki mücadeleye hazırlanıyor gibi görünüyor.

Kaynak: BÜLTEN