İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bitlis merkezli yürütülen ve 9 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kahramanlar" operasyonları kapsamında, 88 bölücü terör örgütü (BTÖ) şüphelisinin gözaltına alındığını duyurdu.

Ankara’da minibüs takla attı: 9 yaralı Ankara’da minibüs takla attı: 9 yaralı

Yerlikaya, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "BTÖ'ye üye olmak, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a aykırı davranmak" suçlarına yönelik başlatılan operasyonlar hakkında bilgilendirme yaptı.

Operasyon sırasında, örgüte finansal destek sunan ve lojistik yardım sağladığı iddia edilen bireylerin yanı sıra çok sayıda silah ve örgütsel materyal ele geçirildiği belirtildi. Yapılan aramalarda; 5 AK-47 tüfek, 7 ruhsatsız tabanca, 18 ruhsatsız av tüfeği ve birçok örgütsel yayın bulundu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, açıklamasında; Bitlis, Van, Siirt, İstanbul, Mersin, Muğla, Adana, Mardin ve Düzce olmak üzere toplamda 113 adrese baskın yapıldığını ifade ederek, operasyonların Bitlis Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve MİT işbirliğiyle gerçekleştirildiğini aktardı.

Yerlikaya ayrıca, teröre karşı verilen mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilene kadar duası ve desteğiyle devam edeceğini vurgulayarak operasyonu başarıyla yürüten güvenlik güçlerine teşekkür etti ve onları kutladı.

Editör: Tuğba Özkan