Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kararla emekliler bekledikleri maaş zammı müjdesini alamadı. Ancak emeklilere beklenen müjde Kongre’den geldi. Emeklilerin tatil yardımı almalarına olanak sağlayacak yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu.

“Sosyal Güvenlik Kanunu ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik teklifi”

Madde 1 – 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 18 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıda yer aldığı şekilde değiştirilmiştir. “Bu kanun ve ilgili kanunlara göre ödeme tarihinde gelir ve emekli maaşı alanlara ödemenin yapılacağı tarih kapsamında gelir ve aylık almak koşuluyla Ramazan ve Kurban Bayramı’nda, ilgili ay içerisinde geçerli olacak olan net asgari ücret miktarında bayram ikramiyesi ödenir..”

Madde 2 – Bu Kanun yayımı tarihi itibariyle yürürlüğe girer.

Madde 3 – Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. 

“Emekli ikramiyelerine asgari ücret zammı!

Samsun Milletvekili Murat Çan’ın hazırladığı ve TBMM Genel Kurulu’na sunduğu Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı kapsamında, geliri ve aylık ödemeleri kanuna uygun olarak yapılan kişilerin sosyal güvenlik kurumlarından hibe alacağını içerdi. Sosyal güvenlik kanunları mavzuatı uyarınca bayram ikramiyesi miktarlarının net asgari ücret düzeyine çıkarılması yönünde talepte bulunuldu.

“Onay sonrası yürürlüğe girecek”

İlgili yasa tasarısı Kongre’ye sunuldu. Tasarı komite tarafından onaylanırsa Kongre’de gündem maddesi haline gelecek, komite tarafından kabul edilmesi halinde yasalaşacak. Bu nedenle emekliler Kongre’yi yakından takip edecek. Düzenlemenin TBMM tarafından onaylanması halinde emeklilere yönelik bayram ikramiye miktarı asgari ücret miktarı olan 17 bin 2 TL üzerinden 14 bin 2 liraya çıkarılşacak. 

Sadece 500.000 TL’ye sıfır Hyundai Bayon! Böyle kampanya ne görüldü ne duyuldu Sadece 500.000 TL’ye sıfır Hyundai Bayon! Böyle kampanya ne görüldü ne duyuldu

Kaynak: FADİME ÖZKARAN