Dinar’da ‘ORMAN BENİM’ kampanyası! Dinar’da ‘ORMAN BENİM’ kampanyası!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Hatay'ın İskenderun ilçesini etkisi altına alan kuvvetli rüzgar ve sağanak sonrasında meydana gelen su taşkınları üzerine bölgede bir dizi inceleme yaparak yetkililere talimatlar verdi. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı'nın da eşlik ettiği incelemede, AFAD Başkanı oluşan zararlar hakkında detaylı bilgi aldı.

Memiş, Türkiye genelinde hafta sonundan itibaren etkili olmasını bekledikleri kötü hava şartlarının özellikle kıyı şehirlerinde yoğun etkiler oluşturduğunu belirtti. AFAD ekiplerinin de dahil olduğu koordineli çabalarla kamunun tüm imkanlarının seferber edildiğini, böylece olumsuz koşulların yönetilmesi için gereken önlemlerin alındığını ifade etti.

AFAD Başkanı, İskenderun'da deniz taşkınlarının, 6 Şubat'taki depremin ardından oluşan kara parçasının yaklaşık 40 santimetre su altında kalması sonucu meydana geldiğini söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bu sorunu önlemeye yönelik tahkimat çalışmalarının devam ettiğini, ancak mevcut hava durumu ile çalışmaların aksadığını ve projenin tekrar gözden geçirilerek tahkimat alanının genişletileceğini bildirdi.

Memiş, söz konusu bölgede suların deşarj edilerek esnafın zarar gördüğü bölgelerde iyileştirmeler yapıldığını, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'nın direktifleri doğrultusunda zarar tespitlerinin ardından esnafın ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Ayrıca, can kaybının olmamasının sevincini paylaşarak bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti ve devletin tüm imkanlarıyla vatandaşlara destek olacağını vurguladı.

Su baskınlarının yaşandığı bölgelerde 100'e yakın aracın ve 300'e yakın AFAD gönüllüsünün, kamu görevlilerinin ve Türk Kızılayı'nın yer aldığını, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Memiş, tahliye edilen vatandaşlar için de gerekli desteğin sağlandığını kaydetti. Afetin etkisini azaltmak için çalışmaların hız kesmeden sürdürüleceğini söyleyerek, tüm ilgililere teşekkürlerini sundu.

Editör: Tuğba Özkan