Eğitime katılan Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, yaptığı konuşmasında; “Yakın zamanda Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem afeti bizlere bugün burada bizlere verilecek eğitimin afet anında ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bugün burada verilecek eğitimle kamu personellerimize, muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza afet öncesi, sırası ve sonrası neler yapması gerektiği hakkında ve nasıl tedbir alınması gerektiği konularında bilinçli durumuna getireceğine inanıyorum” dedi.

Kaymakam Bilici başkanları neden topladı? Kaymakam Bilici başkanları neden topladı?

osman biliici

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMALI

Afet anında ortaya koyulan hassasiyet ve duyarlılığın afet öncesinde de gösterilmesi gerektiğini belirten Kaymakam Bilici, “Ülkemiz ne yazık ki bir deprem bölgesi ve aktif fay hatlarının üzerinde yer alıyor, bunun bilinciyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) bu konuda her türlü tedbiri alarak çalışmalarını yürütüyor. Bizlere düşen ise olası bir afet durumunda tüm kamu kurumlarımızın afet anında gerekli koordinasyonu sağlayarak çalışmalarını yürütmektir. Tüm ümidimiz bir daha bir afet yaşamamamız yönünde fakat bizler de bunun için her türlü tedbiri alarak hazırlıklı olmak zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Bilici’nin konuşmasının ardından Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri tarafından, kaymakamlık ve belediyelerin görev ve sorumlulukları, olası afet ve acil durumlarda kamu görevlilerinin neler yapması gerektiği, olası bir afet durumunda imkanlar ve teçhizatlar, afet durumunda acil toplanma alanları, ayni depolama alanları ve soğuk hava depoları hakkında bilgiler verildi.

Ayrıca Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerine inşa edilmiş, afet ve acil durumlarda tüm kaynakları etkin bir şekilde yönetebilen, karar destek mekanizmalarına sahip web tabanlı bir uygulama olan Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) hakkında da bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimde, AYDES’in etkin bir şekilde kullanılmasının olası bir afet durumunda oluşan ihtiyaçlar nakliye, kaynak ve talep yönetimi süreçleriyle esnek ve etkin şekilde yönetilebildiği belirtildi.

Düzenlenen eğitime Kaymakam Bilici’nin yanı sıra kamu ve kurum ve kuruluş amirleri ile personelleri, belediye personelleri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK