ATSO hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimin açış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Güzel yaptı. Güzel, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’in sürdürdüğü Afete Hazır İşyeri projesi çerçevesinde biz de üyelerimize afete hazırlık eğitimi vermeyi planlıyorduk. 2023 yılının sonunda üyelerimize yönelik yaptığımız eğitim anketinde de tercih edilen eğitimler arasında İşletmelerde Afet Yönetimi ve Planlama başlığı öne çıktı. Böylece bugünkü eğitimi düzenledik” dedi.

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi! Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi!

Afete 3 aşamada hazırlık

NE YAPSAK AZ KALIR

Güzel şöyle devam etti:“Geçen yıl, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli büyük depremler yaşadık. Bu depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan vatandaşlarımıza da sabır diliyorum. Umarım, bir daha böyle afetlerle karşılaşmayız. Bu depremler, sadece fay hatlarının etkili olduğu 11 ili etkilemedi. Doğudan batıya tüm ülkemiz bu büyük afet karşısında sarsıldı. Biz Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. RifatHisarcıklıoğlu liderliğinde hemen harekete geçerek yaraları sarmaya gayreti içinde olduk. Afyonkarahisar Valiliğimizin eşgüdümünde deprem bölgesi için ihtiyaç malzemelerini topladık ve gönderdik. Tabii ki deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için ne yapsak az kalır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için gereken çabayı göstereceğiz.”

Afete 3 aşamada hazırlık

EĞİTİM YARARLI OLACAK

Güzel, afet yönetimi hakkında da bilgi vererek “İşyerlerimizi ve evlerimizi afetlere karşı hazır hâle getirmek için yapılması gerekenleri, az sonra uzmanımız anlatacak. Ancak şunu özetle belirtmeliyim ki, afetlere hazırlığın 3 aşaması vardır. Afetten önce, afet sırasında ve afet sonrasında. Bu 3 aşamadan birini bile ihmal etsek, istediğimiz sonucu alamayız. Üyelerimizin talepleri doğrultusunda düzenlediğimiz bu eğitimimizin yararlı olacağını düşünüyor; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze yaptıkları çalışmalar ve eğitimimize verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Güzel’in ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyeni Hasan Açıkalın, kurum hakkında bilgi verdi; afetlere karşı işyerlerinde dikkat edilmesi gereken konuları ayrıntıları ile anlattı. Eğitimde Arama Kurtarma Birlik Müdürü Ramazan İlhan ile Arama Kurtarma Teknisyeni Eda Nur Yıldırım ile personel İsmail Tetik de hazır bulundu.

Afete 3 aşamada hazırlık

Kaynak: FATMA SEDA CAN