Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesabından; "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek." şeklindeki iddialar doğru değildir. Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır" açıklaması yapılmıştı.

galatasaraf fener bahçe

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maça Atatürk tişörtü ve pankartıyla çıkmasına izin verilmemesi sonrası takımlar sahaya çıkmayı reddetti. Talepler karşılık bulmayınca kulüplere maçın iptal edildiği bilgisi verildi. Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden ayrılmadı Türkiye’ye dönme kararı aldı.

gs fb

Maçın iptal haberi üzerine, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'ten bir teklif geldi. Zeybek, final maçının "Zaferin Şehri" olarak adlandırılan Afyonkarahisar'da oynanmasının uygun olacağını dile getirdi. Bu öneri, futbolseverler arasında da heyecan yarattı ve taraftarlar konunun çözülmesi için gözleri Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'na çevirdi.

mehmet zeybek

Taraftarların ve kamuoyunun rekabetin yeni adresi olması beklenen Afyonkarahisar'a desteği, şehrin futbol heyecanına olan ilgisini gözler önüne serdi.  Özellikle "Zaferin şehri Zafer Stadyumu'na yakışır" yorumları, olası bir final düzenlenmesi durumunda Afyonkarahisar'ın ne kadar uygun bir yer olduğunu vurgulamakta. Bu bekleyiş içinde, gözler hem futbol federasyonunun hem de yerel yönetimlerin atacağı adımlara çevrildi.

BURASI MARS DEĞİL AKÇİN BURASI MARS DEĞİL AKÇİN

kübra güran yiğitbaşı

ÖZEL HABER: FADİME ÖZKARAN 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN