Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri mutfak atölyelerinde Şehit Mustafa Sezer Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileriyle birlikte mutfakta uygulama etkinliği gerçekleştirdi.

Az daha tüm apartman kül oluyordu! Az daha tüm apartman kül oluyordu!

07Mart2401

Geleneksel Türk Mutfağından Lezzetler Yapıldı

Özel misafir öğrenciler, aşçılık öğrencilerinin rehberliğinde Türk Mutfağı'nın en tanınmış ve sevilen lezzetlerinden olan lahmacun, Kayseri Mutfağı'nın coğrafi işaretli ürünü olan Kayseri Yağlaması, buharda pişirilen Türkmenistan Mantısı ve tatlı olarak pastacı kremalı ve çikolata soslu profiterol tatlısını birlikte hazırlayıp pişirdi.

07Mart2402

Sosyal sorumluluk projesini hazırlayan Öğr. Gör. Tansu Çelik yaptıkları mutfak etkinliklerinde Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarını dikkate alarak hem misafir öğrencilerin sosyalleşmesine katkıda bulunmak hem de aşçılık programı öğrencilerinde farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Öğr. Gör. Erkan Çelik ise etkinlikle, özel eğitim sınıfı öğrencilerinin gelişimlerine ve eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

07Mart240307Mart240507Mart240607Mart240707Mart2410

Kaynak: MURAT EMRE