Afyonkarahisar'ın termal turizm ihtiyaçlarına AFJET, aynı zamanda jeotermal su enerjisi ile şehrin ısınmasını hedefliyor. Şirketin faaliyetlerini genişleterek, termal sera ve elektrik üretimine giriyor olması da tüm bu süreci daha heyecan verici hale getiriyor.

Elektrik maliyetlerinin yüksek olmasını dikkate alarak, AFJET A.Ş. jeotermal işletme faaliyetlerinin tümünün elektrikle çalıştığını belirtiyor ve maliyeti en aza indirmek için Güneş Enerji Santrali (GES) kurmayı planlıyor. Bu hamle, şirketin diğer yatırımlarına daha fazla kaynak aktarabilmesini sağlayacak.

OLUMLU SONUÇ GELDİ

Bolvadin ilçesinde yeni kurulacak olan trafo merkezi etrafında, mera ve hazine arazisi üzerinde GES kurulumu için araştırmalar yapıldı. Belirlenen dört parsel için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ön izin başvuruları gönderildi ve olumlu sonuç alındı. Projenin çalışmaları tamamlandığında GES Projesi resmen başlayacak.

AFYON’A HAYIRLI OLSUN

Yıkılan tarihi kilisenin 4 taşında bakın ne yazısı tespit edildi? Yıkılan tarihi kilisenin 4 taşında bakın ne yazısı tespit edildi?

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, projenin önemini vurgulayarak, "Güvenli, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji kaynağı GES'leri şehrimizde daha çok yaygınlaştırmak niyetindeyiz. Bu da hem ekonomimize hem de üretimimize katkı sağlayacaktır. AFJET bünyesinde faaliyete geçirilecek olan bu projenin, hem şirketimize hem de şehrimize yapacağımız diğer çalışmaların artmasına vesile olacağına inanıyorum. Tüm Afyonkarahisar halkına hayırlı olsun" dedi. FADİME ÖZKARAN

Editör: Fadime Özkaran