Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği gereğince Türkiye Afet Müdahale Planı ve İl Afet Müdahale Planı kapsamında, Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu Operasyon Planı Toplantısına ev sahipliği yaptı.

afet yönetimi

İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Birimi tarafından düzenlenen toplantılarda karşılaşılabilecek yerel ve ulusal herhangi bir acil durum ve afet karşısında neler yapılabileceği, hızlı bir şekilde nasıl koordinasyon sağlanacağı gibi konular görüşüldü.

HAYATİ ÖNEM ARZ EDİYOR

Yerel Düzey Sağlık Çalışma Gurubu Operasyon Planı, ilimizde bulunan Destek ve Ana çözüm ortaklarını kapsıyor. Afet öncesi, afet anı ve iyileştirme sürecinde yapılması gerekenleri kapsayan bu plan, afetlere müdahale aşamasında hayati önem arz ediyor.

afet eğitim

19 Mayıs alev şovlarıyla kutlandı! 19 Mayıs alev şovlarıyla kutlandı!

Toplantıya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı il Personel Hizmetleri Başkanlığı yetkilileri; İkmal ve Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Orman Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile özel hastanelerin temsilcileri katıldı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN