Afyonkarahisar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında bir araya geldiği engelli vatandaşlarla bir buluşma düzenledi. Buluşmaya Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek katıldı. Toplantıda engelli vatandaşların sorunlarının dinlendiği ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform oluşturuldu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, engelli vatandaşların haklarının korunmasının ve iyileştirilmesinin önemine vurgu yaparak, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de engelli vatandaşlara eşit fırsatlar tanımak için çalıştıklarını ve projeler geliştirdiklerini belirtti.

''HER DAİM YANINIZDAYIZ''

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kurum yemekhanesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, engellilerin hayatını kolaylaştıracak her alanda yer aldıklarını söyledi.

Kurum olarak engelli bireylere yönelik destek vermeye devam edeceklerini aktaran Zeybek, "Göreve geldiğimiz andan itibaren sizleri hiçbir zaman kendimizi sizlerden farklı görmedik, ayrı tutmadık. Sizlerin yanında olmaya gayret sarf ettik. Elimizden geldiği kadar sizlerden gelen her türlü talebe de cevap vermeye çalıştık. Sizleri seviyoruz, her daim yanınızdayız" ifadesini kullandı.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Buluşmada ayrıca, engelli vatandaşların istihdamı ve eğitim olanakları gibi konular da ele alındı. Engelli vatandaşlara yönelik istihdam fırsatlarının artırılması ve eğitim desteğinin sağlanması için ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, engelli vatandaşların toplumla daha fazla uyum sağlamalarını ve sosyal hayata aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla spor ve sanat etkinlikleri gibi faaliyetlerin düzenlenmesi de gündeme getirildi.

Milletvekili Özkaya duyurdu: Afyon’da esnaflar bu habere sevinecek! Milletvekili Özkaya duyurdu: Afyon’da esnaflar bu habere sevinecek!

Toplantının sonunda, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerin daha da iyileştirilmesi ve engellilere daha iyi bir yaşam sunulması için çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Konuşmaların ardından 13 engelliye tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. N\S

Editör: Nurbanu Soy