Afyonkarahisar’ın potansiyelini belirlemeyi, yeni hedefler ortaya koymayı, rekabetçiliğini artırmayı, şehrin gelecek perspektifine herkesi dahil etmeyi amaçlayan Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmalarına (AOAB-2024) katılan Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve AFSÜ temsilcileri, görüş ve önerilerini paylaştı.

02 5

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın ev sahipliğindeki buluşmalarda üniversiteyi, “Çevre, Şehir ve İklim” oturumunda AFSÜ İklim Elçisi Öğrencimiz Mehmet Ali Aymaz, “Toplumsal Hayatta Kadınlar” oturumunda Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Mert ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz ve “Tarım ve Gıda” oturumunda Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş temsil etti.

Kimler Hangi Bakanın Yardımcılığına Atandı? Kimler Hangi Bakanın Yardımcılığına Atandı?

03 7

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, çeşitli temalar etrafında kapsamlı tartışmalar yapıldı.

04 5-1

AOAB-2024, 16 farklı alanda gerçekleştirilecek toplantılarla şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasını destekleyecek. Toplantılar, Afyonkarahisar'ı daha yaşanabilir hale getirme vizyonunu benimsiyor ve çevre, kadınların toplumsal hayattaki yerleri, tarım ve gıda konuları üzerine yoğunlaşıyor.

11-6

İLK OTURUMDA

"Daha yaşanabilir bir Afyonkarahisar" idealinden yola çıkarak düzenlenen ilk oturumda, temiz ve yeşil bir çevre üzerine fikir birliği sağlandı. "Toplumsal Hayatta Kadınlar" oturumunda kadın girişimci ve yöneticiler deneyim ve önerilerini paylaştı. Vali Yiğitbaşı, kadınların ilham veren işlere imza attığını ve bunun sürdürülmesinin önemini vurguladı.

08 1

Afyonkarahisar ekonomisinin temel taşlarından biri olan tarım ve gıda sektörü üzerine yapılan toplantıda, sektörün geleceği ve sürdürülebilir uygulamaların artırılması ele alındı. Bu oturumda ayrıca, şehrin bu alanlardaki rekabetçiliğini artırmak için ortak çalışmanın önemi konuşuldu.

09 1

Kaynak: GAMZE KOÇAK