Selçuklu Camii'nde "Cami-Çocuk Marketi" Hizmete Açıldı Selçuklu Camii'nde "Cami-Çocuk Marketi" Hizmete Açıldı

Öğretim yılı boyunca gerçekleştirilecek olan etkinlikler, Afyonkarahisar il genelinde düzenlenecek. Türk edebiyatının başyapıtlarından biri olan Kutadgu Bilig üzerine eleştirel okuma ve özgün hikâye, makale, deneme gibi çeşitli türlerde eserler ortaya koyacak olan öğrenciler, öğrenim hayatlarına farklı bir boyut katma fırsatı bulacaklar.

Kutadgu Bilig'in zengin içeriği ve literatürdeki öneminin kavranması amacı güdülerek öğrenciler, dil ve anlam dünyasıyla iç içe bir keşfe çıkarak eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirecekler. Raziye Sultan-Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Lisesi öncülüğünde yürütülecek bu eğitim maratonuna, TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi, Ayfer-Ceylan EMET Fen Lisesi, Dinar Fen Lisesi, Süleyman Demirel Fen Lisesi ve Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi de aktif olarak katkı sağlayacak. Seçkin okulların koordinasyonunda, projenin etkinliklerine toplamda 80 öğrenci katılım gösterecek.

Projede eleştirel okuma ve yazma süreçlerinin iki aşamada işleneceği ve bu sayede öğrencilerin hem eseri derinlemesine analiz etme imkanı bulacakları hem de yaratıcılıklarını serbestçe ifade edebilecekleri öğren projesi Afyonkarahisar'daki genç yazara adayları için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Projenin sonunda katılımcı öğrencilerin ürettikleri eserler bir araya getirilerek geniş bir kitlenin beğenisine sunulacak. >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan