İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama alınması ile başladı. Toplantıda Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’ndan gelen 5 adet gündem dışı maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi yapıldı. Gündem dışı maddelerin görüşülmesinin ardından toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

KAMULAŞTIRMA DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesine bağlı Kemerkaya Köyünde imar planlarının karayolları kamulaştırma sınırı düzenlenmesi amacıyla hazırlanan, 6 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması konusundaki komisyon raporları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

KAMULAŞTIRMA BAŞLADI

Afyonkarahisar Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun kararına istinaden 2022 yılı katılım aidatı ödeneğin aktarılması konusundaki komisyon raporları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.  Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde acilen kamulaştırma işlemlerinin başladığını söyleyerek; "Afyon’unuza hayırlı olsun inşallah" dedi.

KADRO DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

İl Özel İdaresi birimlerinin görev dağılımında, İl Özel İdaresi ve tüm kamu kurumlanın yapım, bakım ve onarım işleri tek birimin görevleri arasında toplanması için, boş kadro memur değişiklik cetvelinde belirtilen kadroların ihdası konusundaki komisyon raporu görüşüldü. Komisyon raporunun görüşülmesi maddesinin ardından MHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, gündem dışı söz aldı.

KADRO DEĞİŞİKLİĞİNİ OCAK AYINDA OYLAYALIM

MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Zekiye Ertürk, kadro ve memur değişiklik cetvelinde belirtilen maddenin önümüzdeki Ocak ayında görüşülmesini ve meclisin onayına sunulmasını teklif etti. Ertürk’ün bu teklifi üzerine Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, maddenin Ocak ayında görüşülmesi durumunda yatırım ve çalışmalar açısından uygun olmayacağını belirtti.

OYLAMA CUMA GÜNÜ YAPILACAK

İl Özel İdaresi ve tüm kamu kurumlanın yapım, bakım ve onarım işleri tek birimin görevleri arasında toplanması için, boş kadro memur değişiklik cetvelinde belirtilen kadroların ihdası konusundaki komisyon raporunun bir örneğinin meclis üyelerine dağıtılmasını isteyen Başkan Çoban, “Cuma gününe kadar değişikliklerle ilgili bilgilendirme yazısını guruplara detaylı bir şekilde gönderelim ve Cuma günü oylama yapalım” dedi. >>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim