2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. Maddesinde " Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin İl ve İlçe temsilcileri ile güzergahın geçeceği İl ve İlçe Belediye Başkanlarının, en çok üyeye sahip üç sendikanın ve Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının İl ve İlçe temsilcilerinin görüşleri alınarak mahallin en büyük mülki amiri tarafından belirlenir. İl ve İlçenin büyüklüğü genişliği ve yerleşim özellikleri dikkate alınarak birden fazla toplantı ve gösteri yürüyüşü yer ve güzergahı belirlenebilir" denilmektedir.

A - AÇIK HAVA TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHLARI:

1)      ZAFER MEYDANI (ANIT PARK ÖNÜ):

a)Alpaslan Türkeş Bulvarı ile Gazlıgöl Caddesinin kesiştiği Demiryalayan Türbesinin bulunduğu kavşak, Toplanma alanından hareketle Gazlıgöl Caddesini takiben Zafer Meydanında son bulan güzergahtır, Zafer Meydanına çıkan sokaklar ve caddeler ise dağılma alanıdır.

b) İmaret Camii yanında bulunan hamam ile Şeker Bank arasındaki alan, Toplanma alanından hareketle Milli Birlik (Bankalar) Caddesini takiben Zafer Meydanında son bulan güzergahtır, Zafer Meydanına çıkan sokaklar ve caddeler ise dağılma alanıdır.

c) Dumlupınar Caddesi ile Osman Atilla Caddesinin kesiştiği nokta ile YalovaKaptan İş Merkezi önünde bulunan alan, Toplanma alanından hareketle 2. Dumlupınar Caddesinden Milli Birlik (Bankalar) Caddesini takiben Zafer Meydanında (Anıt Park önü) son bulan güzergahtır, Zafer Meydanına çıkan sokaklar ve caddeler ise dağılma alanıdır.

d) Ali Çetinkaya Garı ve İstasyon Caddesinin bulunduğu yol, Atatürk Bulvarını Park Afyon yönüne takiple Kadınana Caddesinden şehir merkezine doğru çıkılarak Migros kavşağından Kurutuluş Caddesi yönüne dönüş ve Kurtuluş Caddesini Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Cami yönünde devam ederek Milli Birlik (Bankalar) Caddesini takiben Zafer Meydanında (Anıt Park önü) son bulan güzergahtır, Zafer Meydanına çıkan sokaklar ve caddeler ise dağılma alanıdır.

2)      MENDERES BULVARI PTT BİNASI ÖNÜ (ERKMEN KASABASI):

Doç. Dr. Sait AÇBA Caddesi ile Belediye Binası yanındaki kavşak, Toplanma alanından Doç. Dr. Sait AÇBA Caddesini takiben Menderes Bulvarı PTT Binasının önünde son bulan güzergahtır, PTT Binası önünde bulunan toplantı alanına çıkan sokaklar ve caddeler ise dağılma alanıdır.

3)      AKARÇAY MESİRE ALANI:

İmamı Azam Camii önü, Toplanma alanından (İmamı Azam Camii önünden) Cahar Dudayev Caddesini takiben Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kavşağında son bulan güzergahtır, Akarçay Mesire alanına çıkan sokaklar ve caddeler ise dağılma alanıdır.

4)      FATİH KAVŞAĞI (PAZAR YERİ):

Adnan Menderes Bulvarı ile Kocatepe Caddesinin kesiştiği nokta ile Mithat Paşa Caddesi ile Fatih Gümüş Caddesinin kesiştiği Kocatepe Parkı ile Karayolları Şantiyesinin arasında kalan alan, Toplanma alanından hareketle Kocatepe Caddesini takiben Fatih kavşağı Pazar yerinde son bulan güzergahtır, Pazar Yerine çıkan sokaklar ve caddeler ise dağılma alanıdır.

B- BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK YERLER:

1- Zafer Müzesi önü (Zafer Meydanı) 2- İstasyon Gar Önü Meydanı 3- Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı önü şeklindedir.

C- BASIN AÇIKLAMASI YAPILAMAYACAK YERLER:

1-Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü ve bağlı birimleri ile adli ve askeri kurumlar ve müştemilatları içerisinde, bahçesinde ve girişlerinde, 2-Yukarıda sayılan kurumlar dışında diğer kamu kuruluşlarının müştemilatları içerisinde,bahçesi ve giriş çıkışlarında, 3-Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel okullar ile müştemilatları içerisinde,bahçesi ve giriş çıkışlarında, 4-İbadethaneler, hastaneler ve sağlık kuruluşları içerisinde, müştemilatları ile bahçesi ve giriş çıkışlarında basın açıklaması vb. etkinlikler düzenlenemez.

D- PANKART VE AFİŞLERİN ASILACAĞI YERLER:

Yukarıda belirtilen yerlerde yapılacak Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri ile alakalı olarak yapıştırılacak ve asılacak afiş ve pankartların, Belediyece kurulan ve müsait olan billboardlar ve panolara, toplantı alanlarında yapıştırılacak ve asılacak afiş ve pankartların da program hitamı temizlenmek kaydıyla toplantı (miting) alanlarında bulunan direklere ve müsait yerlere asılabilir.

Afyon'da "Gençlik Yürüyüşü" yapıldı! Afyon'da "Gençlik Yürüyüşü" yapıldı!

 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. Maddesi ile bu kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3. Maddesine göre hazırlanarak yukarıda belirtilen alanlar 2024 yılında Açık Hava Yeri ile Yürüyüş Güzergahları olarak belirlenmiştir.

 Kamuoyuna duyurulur

Kaynak: FATMA SEDA CAN