Etkinlik boyunca millî sinema yönelişinin elli yılı boyunca üretilen köşe taşı filmler gösterilecek ve ilki 1973 yılında MTTB’de gerçekleştirilen Millî Sinema Açık Oturumunun ikincisinde Türk sinemasının elli yıllık değerlendirmeleri yapılacak.

Milli sinema günleri kapsamında, sinemada yeni yönelişlerin, arayışların ve üslupların dile getirileceği etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün himayesi, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün destekleriyle Uluslararası Sinema Derneği tarafından düzenleniyor.

SÖYLEŞİ VE AÇIK OTURUMLAR

16-17 Kasım günlerinde iki gün boyunca sabah ve öğleden sonra olmak üzere, dünden bugüne Millî Sinema anlayışı ekseninde çeşitli konu ve temaların ele alınacağı ve sinemanın geleceğine dair ileriye dönük çeşitli projeksiyonların tutulacağı açık oturumlar düzenlenecek.

Kırklareli'nde keçe işleme sanatıyla yapılan "Çingene kızı" tablosu ilgi çekti Kırklareli'nde keçe işleme sanatıyla yapılan "Çingene kızı" tablosu ilgi çekti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda tertip edilecek açık oturumlara, sinema yazarı, tarihçisi ve uzmanların yanında yapımcı, yönetmen, senaryo yazarı gibi profesyoneller konuşmacı olarak katılacak.

Açık oturumlara katılacak isimlerden bazıları şöyle: Salih Diriklik, Mesut Uçakan, İhsan Kabil, Sadık Yalsızuçanlar, Yıldız Ramazanoğlu, Üstün İnanç, Dr. İsrafil Kuralay, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Yusuf Kaplan, Ahmet Özhan, Burçak Evren, Enver Gülşen, Nazif Tunç, Murat Pay, Ahmet Tezcan, Hüseyin Öztürk, Mesut Bostan, Atilla Gökbörü, Gülcan Tezcan, Faruk Güven, Erkin Yılmaz, Abdülhamit Güler, Veysal Battal, İhsan Koluaçık. N\S

Editör: Nurbanu Soy