Afyonkarahisar'da düzenlenen "Milli Sinema Günleri" etkinlikleri başladı. Sinema severler, tarihin tozlu sayfalarından birçok önemli filmle buluşma fırsatı elde ediyor.

Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur Kolsuz, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'ndaki programın açılışında, etkinlik boyunca milli sinema tarihinin çok önemli filmlerinin birçok salonda izleyiciyle buluşacağını söyledi.

TÜRK SİNEMASININ SON 50 YILI DEĞERLENDİRİLECEK

Kolsuz, 1973 yılında Milli Türk Talebe Birliği'nde düzenlenen Milli Sinema Açık Oturumu'nun ikincisinin de bu etkinlik kapsamında gerçekleştirileceğini ifade etti. "Türk sinemasının son 50 yılını değerlendireceğiz ve forumda oluşturduğumuz değerlendirmeleri bir kitap haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise, sinemanın üretildiği toplumun kültüründen, yapısından ve dinamiklerinden doğrudan veya dolaylı bir şekilde etkilendiğini söyledi.

Gençlik şöleni coşkuyla kutlandı! Gençlik şöleni coşkuyla kutlandı!

Uluslararası Sinema Derneği Başkanı ve Yönetmen Nazif Tunç, 2020 yılında kurulan derneğin bugüne kadar yaptığı çalışmaları katılımcılarla paylaştı ve sinemanın her geçen yıl daha da büyüyüp geliştiğini vurguladı.

18 KASIM'A KADAR SÜRECEK

Etkinlik, konferansların ardından açık oturum ve sinema gösterimleri ile devam etti. Afyonkarahisar'daki sinema etkinlikleri, 18 Kasım'a kadar sürecek. >>TUĞBA ÖZKAN

Editör: Tuğba Özkan