Meteorolojiden zirai don uyarısı Meteorolojiden zirai don uyarısı

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçileri önemli bir konuda duyuruda bulundu. Müdürlük, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını hatırlattı. Bu başvuruların son tarihi olarak 02 Ocak 2024 belirtildi.

Tarımsal faaliyetlerde bulunan üreticilere yönelik yapılan bu duyuruda, var olan tarımsal desteklemelerden yararlanma şartlarının altı çizildi. Buna göre, çiftçilerin desteklerden faydalanabilmesi için belirlenen tarih öncesinde ÇKS başvurusunda bulunmaları gerektiği vurgulandı. Başvurusunu zamanında yapmayan üreticilerin desteklerden yararlanamayacağı konusunda uyarılar yapıldı.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere başvuru süreçleri hakkında gereken bilgilendirmeyi sağlamakla yükümlü olduğunu ve bu süreçte her türlü desteği vermeye devam edeceğini belirtti. Üreticilerden gelen sorular, müdürlüğün ilgili birimlerince yanıtlanıyor ve çiftçilerin bu süreci sorunsuz bir şekilde tamamlamaları için gereken her türlü yardım sağlanıyor.

Editör: Tuğba Özkan