Turizmin 12 aya ve yurt geneline yayılmasının yanı sıra ülkemize daha fazla turist çekilmesini sağlamak amacıyla yeni rotalar keşfeden ve acente yetkilileriyle geziler yapan TÜRSAB heyeti bu kapsamda İhsaniye ilçesinde Frigya’yı ve Ayazini köyünü keşfetti. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımıyla TÜRSAB Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ve acente yetkilileri, Frigya’nın turizm potansiyeli, bölgenin daha fazla tanıtılması, yerli ve yabancı turistin daha çok misafir edilmesi başta olmak üzere pek çok başlıkta görüşme yaptı.

19 Mayıs Afyon’da dolu dolu geçecek! 19 Mayıs Afyon’da dolu dolu geçecek!

Vallllliiiii

“YAZ AYLARINDA GÜZEL GELİŞMELER GÖRECEĞİZ”

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yiğitbaşı, Frigya turizm destinasyonun tanıtılması noktasında önemli bir toplantı yaptıklarını söyleyerek, “TÜRSAB'ın başlattığı Turizm Yüzyılı projesinde Afyonkarahisar'ın da önemli bir rota olabileceğini düşünüyoruz. Afyonkarahisar, inanç, doğa, spor, tarih, kültür ve gastronomi turizminin merkezi konumunda. Çok fazla potansiyeli bir arada barındırıyoruz. Bu potansiyelimizi yerli ve yabancı turistlere anlatmayı ve tanıtmayı konuştuk. Bu görüşme bir başlangıç diye düşünüyorum. İlerleyen günlerde daha somut adımlar için yine bir araya geleceğiz. Yaz aylarında da güzel gelişmeler göreceğimize inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Cemooooooo

Vali Yiğitbaşı, daha sonra TÜRSAB heyeti ve acenteler ile birlikte Frigya’nın kalbi Ayazini köyündeki buluşmasında, kadınlarla birlikte meşhur lezzetlerden haşhaş ezdi. Vali Yiğitbaşı, Coğrafi işaretli ürünlerimizi aslına uygun olarak tanıtmaya, daha bilinir kılmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ