AK Parti’nin eski Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm, Sandıklı Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluğundaki Sinanpaşa İlçesine bağlı Yörükmezarı Köyü'nde bulunan orman vasfındaki alan içerisinde kalan ve köylü vatandaşların içme suyu hattının geçtiği yeşil alanı kiralamak için müracaat ettiği öğrenildi. Tözüm'ün Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Sandıklı Orman İşletme Müdürlüğü'ne kiralamak için dilekçe verirken, köylü vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

KÖYLÜLERDEN TEPKİ

Tözüm'ün yeşil alanı kiralamak için başvuruda bulunmasının ardından köylüler tepki gösterdi. Yeşil alanın köydeki içme suyu hattı için hayati önem taşıdığını belirten köylüler, alanın kiralanması durumunda su ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı konusunda endişeli olduklarını dile getirdi. Köylüler, yeşil alanın orman vasfında olmasının ve içme suyu hattının geçtiği önemli bir bölge olmasının, kiralanmasının uygun olmadığını vurguladı. Ayrıca, yeşil alanın kiralanması durumunda köyün doğal güzelliklerinin ve ekolojik dengesinin de bozulacağı endişesi taşıdıklarını ifade etti.

ESKİ GENEL MÜDÜR MERE Mİ DESTEK VERİYOR?

Eski Orman Genel Müdürü Zekeriya Mere ile sıkı dostluklarına ve arkadaşlıklarına dikkat çeken köylü vatandaşlar, “AK Parti’nin eski İl Genel Meclis Üyesi ve eski İlçe Başkanı Mesut Tözüm, köyümüzde bulunan tüm orman işlerini kendisi yapardı. O dönem tüm akrabalarını eş ve dostlarını Orman İşletme Müdürlüğüne işe aldırdı. Yukarıdan birilerinden destek almasa bunların hiçbirini yapamaz. Ama köyümüzde bulunan tek yeşil alanı da yok etmek istiyor. Vatandaşlarımız hayvanlarını nerede otlatacak. Vatandaşlarımız su ihtiyacını nereden karşılayacak” dediler.

SKANDALLAR İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Öte yandan 2013 yılında AK Parti eski Sinanpaşa İlçe Başkanı Mesut Tözüm ile ilgili iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. 2013 yılında Van’da meydana gelen depremin ardından yardım amaçlı toplanan paraları göndermediği ortaya çıkmıştı. AK Parti Sinanpaşa İlçe Teşkilatının hesabındaki paraları oğlunun çekmesinin ardından Tözüm, o dönem banka müdürünü suçlamış, kendi şahsi cep telefonu faturalarını partinin hesabından ödenmesine ise ‘Sehven’ diyerek cevap vermişti.  

Çözerse Vali Hanım Çözer: Vatandaş Tözüm’e karşı! Çözerse Vali Hanım Çözer: Vatandaş Tözüm’e karşı!

Kaynak: ÖZEL HABER / ODAK HABER MERKEZİ