AK Parti Afyonkarahisar Belediye başkan adaylığı için tüm aday adaylarına haftalarca göz kırpıp her birine mavi boncuk dağıttıktan sonra İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ı aday olarak göstermiş, bu durumda diğer aday adaylarında da moral bozukluğuna neden olmuştu.

ODAK’a konuşan bazı aday adayları “Eğer genel merkezimiz veya milletvekillerimizden herhangi biri bize aday adayı olmayın deselerdi veya son ana kadar bekletmeyerek birkaç hafta öncesinden bilgi verilseydi, canımız sıkılmaz üzülmezdik. Bizleri son dakikaya kadar bekletip ve sanki hepimize ayrı ayrı aday olacakmışız gibi davranılması, bugüne kadar partimizde hiç görülmeyen bir şeydi. Buna üzüldük” dediler.

İl merkeziyle ilgili bu durum yaşanırken aynı durumun Afyon’un en önemli ilçeleri arasında yer alan Sandıklı, Şuhut, İscehisar ile ilgili de yaşatılması bu ilçelerdeki aday adayları arasında tepkiye neden oldu.

AK Parti’nin yarın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonu’nda saat 19:00’da yapılacak olan aday tanıtım toplantısına neredeyse saatler kalmasına rağmen halen daha özellikle bu üç ilçede adayların açıklanmaması ve aday adaylarına bu konuda bir bilgi verilmemesi, başta aday adayları olmak üzere bunları destekleyen guruplar tarafından da tepkiyle karşılanıyor. Bilindiği gibi AK Parti Afyon’da henüz hiçbir ilçede ve hiçbir beldede adayını açıklamadı.

Öte yandan Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise bu durumun tam ters yaşandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı tüm beldelerde ve ilçelerde aday adaylıkları müracaatçıları yapıldıktan sonra hızlı bir şekilde kamuoyu yoklamasını ve teşkilatın temayülünü belirleyerek adaylarını en erken açıklayan parti oldu.

AK Parti’nin ise aday tanıtımına saatler kala halen adayların kendilerinin bile bilgi sahibi edilmemesi ve Sandıklı, İscehisar, Şuhut’ta da mevcut belediye başkanları ile yola devam edilmeyeceğine dair spekülasyonların aynı il merkezinde olduğu gibi AK Parti’de büyük bir oy kaybına neden olacağı ifade ediliyor.

Siyası çevreler, “AK Parti hem merkezde mevcut belediye başkanını göstermeyerek ve tüm aday adaylarını son dakikaya kadar oyalayıp adeta onlarla dalga geçercesine getirdiği süreçte yaptığı harakiri  ile kalmayarak aynı şekilde Sandıklı, İscehisar ve Şuhut’ta da mevcut belediye başkanlarıyla devam etmediği takdirde bu ilçelerde de başkanlığı kaybetmeye yönelik bir hareket sergilemektedir” yorumunu yaptılar.

Bir papaz eksik... Bir papaz eksik...

Harakiri nedir? Harakiri nedir?

ODAK ÖZEL HABER

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ