AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yapmış olduğu açıklamada, “İstiklal Marşı bizim tarihimizin bir parçasıdır. Bize bu marşı emanet eden Mehmet Akif Ersoy’u minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Can dostunu yalnız bırakmadı! Can dostunu yalnız bırakmadı!

İstiklal Marşının 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiğini belirten Milletvekili Yurdunuseven, bu marşın Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın sembolü olduğunu vurguladı.

Yurdunuseven, “İstiklal Marşı, Türk milletinin tarihe İstiklal Harbi ile damga vurduğu bir dönemin özeti gibidir. İstiklal Harbi'nin kazanılmasında İstiklal Marşı'nın büyük önemi bulunmaktadır. Bu marş, milletimizin bağımsızlık duygularını pekiştirerek ilham kaynağımız haline gelmiştir. 12 Mart 1921 tarihinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşı, milletimizin duygularını en iyi şekilde ifade etmiş, kahramanlığı, azmi ve cesareti ölümsüzleştirmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir. İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümünde vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve milli mücadelemizin kahramanlarını rahmetle, saygıyla anıyorum. Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK