AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, sosyal medyadan açıklama yaparak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın belediye personellerine mobbing uyguladığını ve Köksal’ın adaylık sürecinde vermiş olduğu sözlerin tam tersini yaptığını söylediler.

Havuz Başında “Elhamdülillah’lı” paylaşım! Havuz Başında “Elhamdülillah’lı” paylaşım!

Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın, başkan olduğu günden bugüne Afyonkarahisar’da huzurun bozulduğunu ve bunu doğru bulmadıklarını söyledi. Özkaya, tüm belediye personellerinin hem mecliste hem de hukuki anlamda yanlarında olduklarını belirtti.

‘NAMUS ŞEREF SÖZÜ VERİLMİŞTİ’

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın sözlerinin ardından, vatandaşlar Özkaya’yı eleştiri yağmuruna tuttu; "Sandıklı’da seçim çalışmasına gelindiğinde sizin de duyduğunuz namus ve şeref sözüyle verilmiş açıklamalar vardı. Kimsenin işiyle gücüyle uğraşılmayacaktı. Hatırlıyorsunuz değil mi? Ben sandıklı belediyesine AK Parti zamanında işe başladım 31 Mart yerel seçiminden sonra mazbata alınır alınmaz liyakatli şoförken belediye temizlik işleri bölümüne yani çöpe sürüldüm. Günlerdir işten çıkarılan insanların sayısını biliyor musunuz? Sandıklı’da aynı şeyleri biz yaşayınca mobbing baskı olmuyor da, Burcu Köksal yapınca mı mobbing, baskı olayı gerçekleşiyor? Daha dün 5 yıllık kalifiye personel arkadaşım işten çıkarıldı. Bu mu liyakat, bu mu hak adalet? Sizden olana yapılınca neden ortalık yangın yerine döndü, neden kimse Sandıklı’da işten çıkarılan onlarca insan için açıklama yapmadınız?”

VEKİLLERE ELEŞTİRİ: SEÇİM ZAMANI GÖZÜKÜYORSUNUZ

Bu fırsatı vekillerin verdiklerini ifade eden vatandaşlar, “Zamanında haksız yere belediyeden çıkarılan belediye işçilerinin hesabını niye sormadınız? Bu düzen böyle gelmiş böyle gider. Şimdiye kadar neredeydiniz dersinize iyi çalışsaydınız değişim olmazdı zaten… Halktan uzaklaştınız halkın sesi olmadınız seçim olduğu zaman gözüküyorsunuz seçim bittiği zaman yoksunuz. Benim omuriliğimde iki kırık var ve çöpe sürüldüm acaba çalışırken Allah saklasın da sakat kalırsam veya felç olur ömür boyu bunu yaşamak zorunda kalırsam bunun vebali kimde acaba? Neden sadece Afyon'da yapılanlar için açıklama yapıyorsunuz? Sandıklı’da yaşananlar sizin için önemli değil mi? Biz insan vasfında değimliyiz, bizim yaşadığımız mobbing değil mi? bize kim yardım edecek bizim için açıklama yapacak söyler misiniz?” dediler.

‘İYİ YAPMIŞ, ELİNE SAĞLIK’

Belediye Başkan adayı yapılmayacak kişileri aday yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, “İyi yapmış eline sağlık. Yıllardır ben ve ailem yıllardır sizlere oy veriyoruz, siz kendi halkınıza seçmenize sahip çıkmadınız. Belediye başkanlığı yapamayacak kişileri başkan adayı yaptınız. Emekli işçi kan ağlıyor. Evine ekmek alamayan insanlar var. Bu seçimlerden inşallah bir ders çıkartırsınız. Kel Alinin bağımı sandınız orayı? Siz vekilliğinizi denk yapsaydınız da, AK Parti kaybetmeseydi. Seçimden önce milletine ceket düğmeleyen vekiller, seçimden sonra 5 yıl ceket düğmeletirse, düğüm düğüm dağılmalar olur. Sandıklı’da AK Parti’den, AK Parti’ye geçti. Neden oradaki mobbinge engel olmuyorsunuz? Sizinkine mübah mı?” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: ÖZEL HABER: FADİME ÖZKARAN