Dört Aydır Yoğun Çalışma Yapılıyordu, Listede Afyonkarahisar’da Var! Dört Aydır Yoğun Çalışma Yapılıyordu, Listede Afyonkarahisar’da Var!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya açıklamasında, "Afyonkarahisar milletvekilleri olarak 31 Mart seçimleri sonrasında Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal bütün seçim sürecinde vermiş olduğu sözlerinin tam tersini yapmaya başladı. Seçim sürecinde şunu söylemişti 'Size anne sözü veriyorum, hiçbir işçi işten çıkmayacak, kimseye mobbing yapılmayacak, kimse sürgün olmayacak ve hiç kimsenin ekmeğiyle oynanılmayacak' demişti. Gelir gelmez ilk yaptığı iş birçok birim müdürünün başkan yardımcısının tamamını görevden alıp, hepsini belediyenin giriş kattaki zabıta karakoluna sürdü. Bütün müdürler, başkan yardımcıları adeta orada sıkış tıkış duruyorlar. Bu insan haklarına aykırıdır, bu bir mobbingtir. Bu insanlıkla bağdaşmayan bir davranıştır" dedi. 

I M G 20240417 222932

AFYON HUZUR ŞEHRİYDİ

Burcu Köksal'ın seçimden sonra insanları başka yerlere sürdüğünü söyleyen Milletvekili Özkaya, "Makina Mühendisi'ni Park Bahçeler Müdürlüğüne beden işçisi olarak gönderiyor, Kadın Kültür Evi'nin kurucusu 2 üniversite mezunu bir hanımefendiyi 3 yıldır çalıştığı bir birimden alıyor ve belediyenin bulaşıkhanesine bulaşıkçı olarak gönderiyor. Bunun gibi onlarca insana mobbing yapıyor. Afyonkarahisar bir huzur şehriydi, huzur iklimiydi. Geldiği günden itibaren bu huzur bozulmaya başladı. Bunu doğru bulmuyoruz ve bununla ilgilide bütün çalışan kardeşlerimizin belediye çalışanlarımızın yanında olduğumuzu onların her türlü hukuki haklarını hem meclis platformunda hem de mahkemelerde takip edeceğimizi buradan özellikle de belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUN

Belediyede böcek olmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, "Böcek varsa savcılık orada, gitsin savcılığa suç duyurusunda bulunsun. Bu suçtur bunu kim yapıyorsa sonucuna katlansın. Eğer belediyede çalışmadığı halde bankamatik memuru var diyorsa, bulsun onu da götürsün mahkemeye savcılığa suç duyurusunda bulunsun. Belediyede ilgili isimler ve kişiler tek tek açıklama yaptılar, 'Biz bankamatik memuru değiliz işimizin başındayız bugüne kadar bir gün bile işime gelmediğimi ispat etsin istifaya hazırım' demişti. İnsanlara haksız yere suçlamasınlar, insanlara mobbing yapmasınlar, çalışma huzurunu bozmasınlar eğer ana sözü verdiyse sözüne sadık olsun ve zulümden vazgeçsin." 

I M G 20240417 223030

BU NASIL ANNE SÖZÜ?

Evinde çocukları ekmek bekleyen üniversite mezunlarının işten atıldığını söyleyen Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, "16 yıldır aynı yerde aynı tesiste çalışan ve bu konuda sertifikası olan kişiler asfalt şantiyesine gönderildi. Bunların tamamı mobbingdir, sürgündür. Bu nasıl bir anne sözüdür vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz" dedi. 

I M G 20240417 223126

 AFYON'UN HUZURUNU BOZUYOR

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın siyasi rozetini bir tarafa bırakıp tamamen şeffaf olacağı sözünü hatırlatan Milletvekili Hasan Arslan, "Gelir gelmez personelini, müdürlerini, personelini kısa bir süre içerisinde hemen sürgün etmesi işin doğrusu çalışma barışını bozuyor. Afyonkarahisar'ın huzurunu bozuyor. İnşallah bu eylemlerinden kısa sürede vazgeçer, hakkaniyet çerçevesinde huzuru sağlayacak şekilde siyasi kimliği bir tarafa bırakarak kendi söylemlerinde olduğu gibi İnşallah bir yönetim sergiler. Çünkü Afyonkarahisar böyle bir şehir olmayı hak ediyor" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN