Milli Savunma eski Bakanı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 29. Genelkurmay Başkanı, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Afyonkarahisar programı kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Akar, Valilik ve belediye ziyaretinin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret etti.

hulusi akar

Akar, Afyon’da ilkini yaşadı! Akar, Afyon’da ilkini yaşadı!

Akar’a ziyaretinde, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Garnizon Komutanı Numan Yöner, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay ve İl Başkanı Hüseyin Menteş eşlik etti.

Ziyarette, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Akar’a Afyonkarahisar’daki şehit ve gaziler hakkında bilgiler verdi.

‘TÜRK ANNELERİ KAHRAMANDIR’

Ziyarette konuşan Akar, şehit ve gazilerine ve aynı zamanda hatıralarına yakışır bir uygulama olduğunu vurgulayarak başta Vali Yiğitbaşı olmak üzere, Başkan Zeybek ve destek olan herkese teşekkür etti.

Dinar’da ‘ORMAN BENİM’ kampanyası! Dinar’da ‘ORMAN BENİM’ kampanyası!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği

Akar, ‘’Şehitlerimiz ve gazilerimiz başımızın tacıdır. Onların anneleri babaları başımızın tacıdır. Bir annenin en sevdiği varlığı evladıdır. Fakat Türk annesi, evladına, ‘Vatan imdadına koş’ deyip böyle bir kahramanlık yapabiliyorlar. Biz şehit, gazi anne babalarına en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Onların yaptıkları çok önemli. Acılar bir tarafa bırakıldığında şehit annesi, babası olmanın gururu var. Bu da onların hakkıdır. Biz burada hükümet devleti olarak, şehit ailelerimize ve gazilerimize hiçbir ülkenin yapmadığı kadar sahip çıkıyoruz. Ama bunu söyledikten sonra da şunu söylüyoruz, ‘Ne yapsak azdır.’ Bununda farkındayız’’ dedi.

AKAR’DAN KUMARTAŞLI’YA TEBRİK

Afyonkarahisar’ın coğrafyası ve tarihi bakımında ülke tarihinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Akar, İsmail Kumartaşlı’yı çalışmaları dolayısıyla tebrik etti. Akar, ‘’Bunun en önemlisinin İstiklal Marşı’nın burada yazılmasıdır. Allah bir daha bizi böyle durumlara düşürmesin. Ancak bu gerçekten bu anlamlı coğrafya da sizlerin bu denli şehitlerine ve gazilerinize sahip çıkmanız ve onların ailelerine sahip çıkmanız son derece takdire şayandır. Bu nedenle valimize, belediye başkanımıza, garnizon komutanımıza ve diğer yetkililerle birlikte özellikle sizi çok tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Akar, gazilerle birlikte çekindiği toplu fotoğrafının ardından ziyaretine son verdi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ