Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Münazara Topluluğu ve Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Cumhuriyet Savcısı Gülşen Sezer, AKÜ Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Letife Özdemir, Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mürşide Şimşek, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

ŞİDDET KÜLTÜRÜNÜN DEVAM ETMESİNE YOL AÇIYOR

Konferansın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Letife Özdemir, kadına karşı şiddetin önlenmesinin uzun vadeli bir çalışma gerektirdiğini belirtti. Özdemir, toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla bilinçlenme, eğitim ve dayanışma üzerine kurulu bir yaklaşım gerektiğini söyledi. Ayrıca, Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak toplumun bilinçlenmesine destek olmanın ve farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaptı.

Hukukta kadın ve aile! Hukukta kadın ve aile!

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mürşide Şimşek ise konuşmasında, kadına karşı şiddetin günümüzde tüm dünyada bir toplum sağlığı sorunu olarak kabul edildiğini ifade etti. Şimşek, kadınların kararlarını özgürce verirken şiddetle karşılaşmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Özellikle eşler arasındaki şiddetin çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ve şiddet kültürünün devam etmesine yol açtığını söyledi.

ŞİDDET SADECE FİZİKSEL DEĞİLDİR

Konferansta konuşmacı olan Cumhuriyet Savcısı Gülşen Sezer ise kadına yönelik şiddetin çeşitlilik gösterdiğine dikkat çekti. Sezer, kadına karşı şiddetin fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik gibi farklı formlarını içerdiğini söyledi. Ayrıca, şiddetin sadece fiziksel boyutta olmadığını, psikolojik boyutta da etkileri olduğunu belirtti. Sezer, toplumda ısrarlı takip suçunun önemsenen bir konu olduğunu ve ciddi yaptırımlarla karşılandığını vurguladı.

Konferans, Cumhuriyet Savcısı Gülşen Sezer'e plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. N\S

Kaynak: BÜLTEN