Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi, önemli bir etkinlikle "Dünya Veteriner Hekimler Günü"nü kutladı.

8 Mayıs2401

AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Kocatepe Hayvan Hastanesi), önünde gerçekleştirilen etkinliğe; Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Zeki Gürler ve Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Fatih Başer, Kocatepe Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Musa Korkmaz ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.

8 Mayıs2402

Mesleğin Önemi Üzerine Konuşmalar

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, veterinerlerin dünya genelinde hayat kurtaran çalışmalarının altını çizdi. Civelek, "Dünya Veteriner Hekimler Günü"nün önemine vurgu yaparak, "Hayvan Hastanemizde her gün onlarca hayvanın canı kurtarılıyor. Bu, böyle anlamlı bir günü burada kutlamamızı gerektiriyor. Mesleğin her alanında hayvan sağlığını koruma ve geliştirme sorumluluğu bizlerin omuzlarında. Meslektaşlarımız, sadece hayvan sağlığı için değil, aynı zamanda insan sağlığını da korumak için önemli bir rol üstleniyorlar" şeklinde konuştu.

Kasapoğlu’ndan dikkat çeken konuşma! Kasapoğlu’ndan dikkat çeken konuşma!

Civelek, iklim değişikliği ve vektörlerle bulaşan hastalıkların artışıyla birlikte zoonoz hastalıkların yayılmasının önemine dikkat çekti. Covid-19 salgınının, veteriner fakültelerinin rolünü daha da belirginleştirdiğini ifade eden Civelek, "Bizler, mesleğimizi üniversite bünyesinde 5 yıldır destekliyoruz. Hayvan Hastanesi, çiftlikler ve ana bina gibi alanlara baktığımızda, mesleğimizin önemini daha iyi anlayabiliriz" dedi.

Etkinlik, konuşmaların ardından yapılan pilav ikramı ve müzik şöleni ile son buldu.

Kaynak: GAMZE KOÇAK