Türk milliyetçilerinin lideri Alparslan Türkeş, 106. doğum gününde anıldı. 1917 yılında Kıbrıs adasında dünyaya gelen ve yirminci yüzyıl Türk siyasi tarihine adını altın harflerle yazdıran Türkeş, Sovyetler Birliği'ne karşı verilen bağımsızlık mücadelesinde öne çıkan figürler arasında yer aldı.

ALPARSLAN TÜRKEŞ KİMDİR?

DEVA Partisi suç duyurusunda bulundu! DEVA Partisi suç duyurusunda bulundu!

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu ve ideolojik lideri olan Türkeş, Türk milliyetçiliğine verdiği katkılarla biliniyor. Türkeş, Sovyet ve Çin baskısı altındaki Türkistan ve Doğu Türkistan'da yaşayan Türk halklarının haklarını savunarak, Türklerin özgürlük mücadelesini destekledi ve onlara umut aşıladı.

Alparslan Türkeş, aynı zamanda Türkiye'nin Sovyet etkisine girmemesi gerektiğini savunarak bu yönde önemli siyasi çalışmalar yürüttü ve bunun için yoğun bir mücadele verdi. Kendisini bu ulusal davanın adamış bir lider olarak tanımlayan Türkeş, hayatını Türk milletinin bağımsızlığı ve refahı için adadı.

Türkeş'in yaşamı, 4 Nisan 1997 tarihinde Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu sona ermişti. Ancak ölümünden yıllar sonra dahi Türk milliyetçileri tarafından anılan ve idealleri doğrultusunda anma etkinlikleri düzenlenen Türkeş, 106. doğum yılında bir kez daha saygı ve minnetle anılıyor. Türk milliyetçileri ve MHP taraftarları, ülkücü liderlerinin mirasını yaşatmak ve anısını onurlandırmak için çeşitli anma etkinliklerine katılıyor. N\S

Editör: Nurbanu Soy