Anıtkâbir'de Türk Bayrağı Gökderden İnmeden Değiştiriliyor

Bu anlamlı ve sembolik tören, hava koşullarının bayrağı yıprattığı durumlar için düzenleniyor. Söz konusu uygulamanın yapıldığı tek yer olan Atatürk'ün sonsuz barınağı Anıtkâbir'de yer alan 33,5 metre uzunluğundaki bayrak direğinde bu titiz işlem gerçekleştiriliyor.

Törenin start aldığı anlar ise tam bir disiplin ve saygı duruşu havasında gerçekleşiyor. Tören mangası, özel kilitli odaya yerleştirilen yedek bayrağı alıyor ve törenin düzenleneceği alana getiriyor. Bu esnada, gönderdeki bayrağın dalgalanması devam ederken diğer bayrağın direğe takılıyor olması ise gözlerden kaçmıyor.

Emekli aylığı olanlara 77 bin TL nakit ödeme! Tek başvuruyla hesaplara yatıyor Emekli aylığı olanlara 77 bin TL nakit ödeme! Tek başvuruyla hesaplara yatıyor

Tören mangası, yeni bayrağın çekileceği sırada selam duruyor ve ardından yeni bayrak göndere çekiliyor. Bir süreliğine iki bayrak gönderde yer alıyor ve ardından yıpranan bayrak direkten indirilerek bu özel değişim süreci tamamlanmış oluyor.

Bu bayrak değişimi, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği gün olan 10 Kasım ve 85. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkâbir'deki tören öncesinde de aynı şekilde uygulanmıştı.

Editör: Cemile Kaytan