AÖL Sınav Sonuçları 2023: Açık Lise Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları merakla bekleniyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde yapıldı. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuçları nasıl sorgulanacak? İşte detaylar…

En büyük mutluluk! En büyük mutluluk!

AÖL 1. Dönem Sınavları Yüz Yüze Yapıldı

Açık Öğretim Kurumları (AÖL, MAÖL, AİHL ve AOO) 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen takvime göre 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınavlar, 81 il ve yurt dışında belirlenen sınav merkezlerinde yüz yüze uygulandı. Sınavlara katılan adaylar, sınav giriş belgelerini https://aok.meb.gov.tr/ internet adresinden indirdiler.

AÖL Sınav Sonuçları 24 Ocak 2024’te Açıklanacak

MEB, AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi de duyurdu. Buna göre, AÖL 1. dönem sınav sonuçları 24 Ocak 2024 tarihinde erişime açılacak. Adaylar, sınav sonuçlarını öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile AÖL ve AOO için https://aok.meb.gov.tr/ internet adresinden, MAÖL ve AİHL için https://maok.meb.gov.tr/ internet adresinden sorgulayabilecekler.

AÖL Sınav Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılır?

AÖL sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 5 iş günü içinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurabilirler. İtiraz başvuruları, il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından AÖL Müdürlüğüne iletilir. AÖL Müdürlüğü, itiraz başvurularını değerlendirir ve sonucu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirir. Adaylar, itiraz sonuçlarını il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinden öğrenebilirler.

Editör: Haber Merkezi