Afyonkarahisar'da bir kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili yeni gelişme! Afyonkarahisar'da bir kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili yeni gelişme!

Afyonkarahisar'da trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, çeşitli trafik ihlalleri sebebiyle 69 araca cezai işlem uygulandığı bildirildi. Denetimler neticesinde, birçok sürücü hakkında işlem yapılırken, çeşitli sebeplerle trafik kurallarına uymadığı tespit edilen araçların da denetlendiği açıklandı.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde toplam 666 araca ve sürücülere yönelik Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden ehliyet ve ruhsat kontrolleri sağlandı. Denetim neticesinde 42 sürücü hız sınırını aşmak, 7 sürücü muayenesiz araç kullanmak, 3 sürücüye hatalı park etmek,2 sürücü belgesiz araç kullanmak veya kullandırmak gibi bir dizi sebeple cezai işlem gördü.

2 sürücüye takoğraf bulunmaması veya çalıştırılmaması, 2 sürücüye alkollü araç kullanmak,2 sürücüye Psikoteknik Belgesi olmamak, 2 sürücüye SRC belgesiz araç kullanmak,2 sürücüye ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu taşıt sürücülerinin; taşıt kullanma sürelerine aykırı olarak taşıt kullanması ve bunlara taşıt kullandırılması, 1 sürücüye zorunlu trafik sigortasını yaptırmamak, 5 sürücüye ise diğer trafik kurallarına uymadığı gerekçesiyle cezai işlem uygulandı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, trafik denetimlerinin belli aralıklarla devam edileceği ve sürücülerin trafik kurallarına uymalarının önemine vurgu yapıldı.

Editör: Tuğba Özkan