Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin ekonomik, sosyal ve toplumsal açıdan büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde Asgari Ücret Yönetmeliği'nin esas alındığını belirten Işıkhan, "Ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durumun, ücretliler geçinme indekslerinin, fiilen ödenmekte olan ücretlerin genel durumunun ve geçim şartlarının" göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, asgari ücretin 2002 yılından bu yana nominal olarak 61 kat arttığını ifade etti. Hükümet olarak her zaman asgari ücretli işçileri memnun edecek, istihdamı koruyacak ve üretimin sürekliliğini sağlayacak düzeyde belirlemeye önem verdiklerini söyleyen Işıkhan, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin kararlılık gösterdiğini vurguladı.

Çin seferi hazırlıkları başladı! Çin seferi hazırlıkları başladı!

KOMİSYON 17 ARALIK'TA TOPLANIYOR

Bakan Işıkhan, yeni yılda asgari ücreti sosyal diyalog çerçevesinde işçi, işveren ve kamunun mutabakatıyla belirlemeyi hedeflediklerini ifade etti. Çalışanları ve çalışma barışını korumanın en önemli görevleri olduğunu belirten Işıkhan, üretim yoluyla büyümenin sürdürüleceği, ülkenin yatırım ve istihdam alanlarında daha iyi bir noktaya taşınacağı inancını koruduklarını söyledi.

Hedeflerinin yeni yılda asgari ücreti sosyal diyalog çerçevesinde işçi, işveren ve kamunun üçlü mutabakatıyla belirlemek olduğunu aktaran Işıkhan, "Bu doğrultuda paydaşlarımız ile görüşerek ilk toplantımızı 11 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'te yapmaya karar verdik" dedi. N\S

Editör: Nurbanu Soy