Salı günü gerçekleşen TBMM Başkanlığı seçiminin ardından ilk toplantısını yapacak olan Meclis Genel Kurulunda, Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonlarının partilere göre üye dağılımları belirlenecek. Çarşamba günü ise AK Parti, CHP, Yeşil Sol Parti, MHP ve İYİ Parti gruplarına düşen üyelerin isimleri okunacak ve oya sunulacak.

KANUN TEKLİFİNİ YASALAŞTIRMAYI HEDEFLİYOR

Avukat hapse girdi! Avukat hapse girdi!

Meclis, yeni döneminde ilk olarak asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarının artışına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini yasalaştırmayı hedefliyor. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankası kurularak evlenmek isteyen gençlere iki yıl ödemesiz ve faizsiz 48 ay vadeyle 150 bin lira kredi verilmesi, ev kadınlarının emekli olmaları için prim giderlerinin üçte birinin karşılanması, kira artışlarına yüzde 25 artış sınırının süresinin uzatılması ile fahiş kira artışlarına yönelik yaptırım getirilmesini içeren düzenlemeler de gündemde yerini alacak.

Meclis'in önemli çalışmalarına ek olarak, siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları iki aylık aranın ardından yeniden başlayacak. AA

Editör: TE Bilisim