Avşar Emaye A.Ş, mutfak eşyaları kategorisinde sektör liderliğini sürdürüyor. Genel Müdür Murat Tabak, törende yaptığı konuşmada şirketin 70 ülkeye ihracat yaparken, üretim maliyetlerini düşürmek adına önemli yatırımlara imza attıklarını ifade etti. Çarpıcı bir yatırım olarak, işletmenin enerjisini yüzde 90 oranında güneş enerjisi santralinden sağladığı ve yeni teknoloji elektrikli fırınlara geçiş yaptığını belirtti. Tabak, bu adımların şirketin global pazarda rekabetçiliğini artırma hedefine katkıda bulunduğunu vurguladı.

2024 yılının ihracatçı ve sanayiciler için zor geçeceğine dikkat çeken Tabak, özellikle fiyatlandırma konusunda yaşanan güçlükleri dile getirdi. Mutfak eşyaları sektörünün 2023 yılı ihracat rakamlarının 3,2 milyar dolar olduğunu ancak 2024 yılında ihracatın iyi başlamadığını belirtti. Döviz kurlarındaki dalgalanmanın ve artan işçilik maliyetlerinin fiyatlandırmayı zorlaştırdığını ekledi.

Kayıtlı genç kadın çiftçi sayısı 10 yılda kaç katına çıktı? Kayıtlı genç kadın çiftçi sayısı 10 yılda kaç katına çıktı?

Genel Müdür, aynı zamanda ülke ihracatını olumsuz etkileyen Rusya-Ukrayna ve Filistin-İsrail savaşları, Amerika ve Avrupa'nın yüksek faiz ve enflasyonla mücadele politikalarının yanı sıra, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin global pazarda fiyatları düşürerek rekabeti daha da zorlaştırdığını belirtti. Tabak, ihracatçıların ve üreticilerin karşılaştığı zorluklara rağmen Türk sanayicisinin bu dönemde zoru başarmaya çalıştığını ifade etti. Türk sanayicisinin üstesinden gelmekte oldukları bu zorlukları ülkemizin kalkınması yönünde bir mücadele olarak gördüğünü ve bu doğrultuda çabalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: BÜLTEN