Kuyumcular Derneğinden Başkan Köksal’a ziyaret Kuyumcular Derneğinden Başkan Köksal’a ziyaret

Akyatak, Sivrihisar İlçesi Memik Mahallesi Bozçakır Mevkii'nde koyun güttüğü sırada, önceki gün öğlen saatlerinde ayı saldırısına uğradı. Saldırı esnasında kendi köpekleri müdahale ederek hayatını kurtardı. Olay sonrasında ailesini arayarak yardım isteyen Akyatak, yakınlarının yardımıyla Sivrihisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırı sonucunda vücudunun çeşitli bölgeleri yaralandı ve el ve bacak bölgelerine çok sayıda dikiş atıldı. Normalde ormanlık olmayan bölgeye ayının nasıl geldiği merak konusu oldu ve mahallede ilk defa böyle bir olayın yaşanması büyük şaşkınlık yarattı.

Ayının köyden dönerken saldırdığını anlatan Akyatak, "Ayı, koyuna saldırmadan direkt bana saldırdı. Ayıyla boğuşurken, köpekler ayının üzerine atlamalarıyla beni bıraktı. Eğer köpekler olmasaydı, büyük ihtimalle şu anda hayatta olmayacaktım. Sağ bacağımı tamamen yırttı ve vücudumun çeşitli yerlerine dikiş atıldı" dedi.

Kendi imkânlarıyla eve dönemediğini belirten Akyatak, ailesine telefon ederek yardım istemiş. Akyatak, "Ayı direkt bana saldırdı ve beni devirdi, koyunlarla hiç ilgilenmedi. Eğer koyunlara saldırsaydı, köpekler yine müdahale ederdi. Ne koyuna, ne de ineğe zarar verdi, direkt bana saldırdı." şeklinde konuştu.İHA

Editör: Cemile Kaytan