Bahar mevsimi gelip havalar ısınmaya başladıkça, insanlar sağlıklarını korumak için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar. Son dönemde popülerlik kazanan bir yöntem ise soğuk duş almak. Wim Hof Method eğitmeni Doruk Taraktaş, bu yeni trendin detaylarını açıklıyor.

Thumbs B C 113Ed3D54A95F4Faf8Ba7846F4430C0E

Bahar mevsiminde, havadaki alerjenlerin artmasıyla birlikte bağışıklık sisteminin güçlü olması daha da önemli hale geliyor. Düzenli olarak alınan soğuk duşlar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getiriyor. Aynı zamanda vücuttaki stres hormonlarını azaltan ve zihni sakinleştirici bir etki yaratan soğuk duşlar sayesinde bağışıklık sisteminin zayıflamasının ardındaki temel etkenlerden olan kronik stres ile de mücadele etmenizi sağlıyor.

1688215720111 Soguk Dus 1

Soğuk duşlar sadece bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda kan dolaşımını artırıyor ve vücudu canlandırarak gününüze enerjik bir başlangıç yapmanıza yardımcı oluyor. "Mutlu, sağlıklı ve güçlü" hormonların salgılanmasını tetikleyerek ruh halinizi iyileştiriyor.

Soğuk duşa başlamak isteyenler için Doruk Taraktaş'ın önerileri şu şekilde:

Küçük Adımlarla Başlayın: Vücudunuzu yavaşça alıştırarak başlayın ve sıcak duşla başlayıp ardından soğuk/ılık suya geçin. Nefesinize odaklanarak rahatlamaya çalışın.

Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor! Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor!

Düzenli Olun: Soğuk duşun etkilerini görebilmek için düzenli olarak uygulayın. Zamanla süreyi artırarak alışın.

Kararlı Olun: Zor günlerde bile pes etmeyin. Soğuk suyu kabul edin ve kendinizi suya bırakın.

Taraktaş, herkesin vücut yapısının farklı olduğunu ve soğuk duşa başlamadan önce bir doktora danışmanın önemini vurguluyor.

Kaynak: GAMZE KOÇAK