Milletvekili Olgun’dan Yurdunuseven’e gönderme: Kelime oyunlarıyla kandırmaya devam! Milletvekili Olgun’dan Yurdunuseven’e gönderme: Kelime oyunlarıyla kandırmaya devam!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında İsrail-Filistin çatışmasını ele aldı.

Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu şuur ve siyasetle ülkemize yönelmiş tehditleri kaynağında bertaraf etmek için muazzam bir mücadelenin içindedir ve kesinlikle yalnız değildir. Kudüs güvende değilse, Gazze güvende değilse, Halep güvende değilse, Kerkük güvende değilse, soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse altını çizerek belirtiyorum ki, Ankara'nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemeyecektir. Bugün Gazze’de yaşanan felaketler bir insanlık suçudur. Kadim devlet aklımız ve irademizle devrede olmazsa Anadolu'da da mahkum olmamız kaçınılmazdır. Bu düşüncenin muhatapları zeka özürlüsü işbirlikçiler değildir. Bu düşüncemin muhatapları iç ihanet ve işgal cephesinde birleşen ciğeri beş para etmez soysuzlar hiç değildir” dedi.

“BİZE ECDADIMIZIN MİRASIDIR”

Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla eleştirildiğinin altını çizerek, “Milletine devletine insanlık onuruna ve gelecek nesillere duymuş olduğum tartışması sorumluluğun tanımı ve tavsiye değildir o günden bugüne destek mesajları kadar haksız eleştirilerde tarafınca takip edilmiştir hatırlarsınız dediklerim şuydu; ‘Milliyetçi Hareket Partisi olarak çağrımız şudur; eğer bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırırlar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya, devam ederse milletimle açık açık paylaşıyorum ki, Türkiye süratle devreye girmeli tarihi, insani ve inanç sorumluluğu gereği her neyse yapılmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır’ Bazıları şahsıma yönelik ‘Önden siz buyurun’ diye alaycı bir üslupla karalama kampanyasına alet oldular. Hiç merak buyurmasınlar bizim anlayışımız ve anılarımızda kimin arkadan geleceğine bakmadan önden giden şehit önkuzulardır.  Devletim istesin, milletim destek versin, şartlarda öyle gerektirsin şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim. Bu vatanın çocuklarına ateşe atmak istiyormuşuz, Gazze’yi ecdat mirası olarak göremezmişiz, ne işimiz varmış Gazze’de. İsrail-Filistin çatışması bizim meselemiz de değilmiş, bu ifade sahiplerinin hepsi birden vicdanen ve kalben yanmış ve küle dönmüş bir avuç çapulcudur” ifadelerini kullandı. N\S

Editör: Nurbanu Soy