Antalya Büyükşehir Belediyesi o kadrolara personel alımı yapacak! İşte aranan şartlar Antalya Büyükşehir Belediyesi o kadrolara personel alımı yapacak! İşte aranan şartlar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırılara dikkat çekti. Fidan, bu saldırıların sadece Filistin halkının temel haklarını değil, aynı zamanda dünya genelinde paylaşılan ortak değerleri de tehlikeye attığını belirtti. Fidan'ın açıklamaları, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle gündeme geldi.

Dışişleri Bakanlığı, Fidan'ın Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili yazılı mesajını kamuoyu ile paylaştı. Fidan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 75. yılında, Türkiye'deki ve dünya genelindeki tüm insanların İnsan Hakları Günü'nü kutladığını aktardı. Bakan Fidan, Gazze'deki durumun uluslararası sistemin zafiyetlerini gözler önüne serdiğini söyledi.

Fidan, Gazze'de yaşananların yarattığı utançla birlikte geleceğe yol almanın mümkün olamayacağını ve sivillere yönelik şiddetin durması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin, Filistin halkının maruz kaldığı katliamların durdurulması ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması yönünde çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

Ayrıca, Dışişleri Bakanı, artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı gibi konularda Türkiye'nin net ve kararlı bir duruş sergilediğini, nefret suçlarına karşı uluslararası toplumun birlik içinde mücadele etmesinin önemini vurguladı. Fidan, ülkelerin insan haklarına saygı konusunda ilkeli davranması gerektiğini ve çifte standartlardan kaçınarak ortak değerlerin korunmasına önem vermesi gerektiğini dile getirdi.

Fidan, Türk milletinin ve global toplumun İnsan Hakları Günü'nü kutladı ve adil ve barışçıl bir dünya düzeninin önemini vurgulayarak, insan hakları ve insani değerlerin her zaman öncelikli olmasını temenni etti.

Editör: Tuğba Özkan