Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte Batman'da Necat Nasıoğlu Külliyesi içerisinde Leyla Nasıroğlu Kütüphanesi, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu ve Azze Nasıroğlu Kur'an Kursu ve Taziye evinin açılışını gerçekleştirdi. Burada Batmanlılara seslenen Bakan Şimşek, Batman'ın büyükşehir olma ihtimali olduğunu söyledi.

Alev topuna döndü! Alev topuna döndü!

Bakan Şimşek, altyapısı olan, teşviklerin olduğu ve girişimcilik ruhuna sahip bir şehirde bulunmanın ülke refahına önemli katkılar sağladığını belirtti. Batman'ın Türkiye'nin yeni yüzyılında önemli bir büyüme motoru olduğunu dile getiren Şimşek, Batman'ın en güçlü girişimciliğin olduğu il olduğunu ifade etti. Nüfusun hızla arttığını ve yakında büyükşehir olma ihtimalinin olduğunu vurguladı.

Şimşek, Batman'ın önemli bir sanayi üssü olabileceğini ve şu anda 500 yatırımcının yer beklediğini belirtti. Bu yatırımcıların istihdam anlamına geldiğini ifade eden Şimşek, Batman'ın Türkiye'nin önemli bir sanayi üssü haline geleceğini söyledi. Şimşek, Batman'ın sanayi üssünün limanlara nasıl bağlanacağı ve ürün sevkiyatının nasıl yapılacağı gibi konular üzerinde çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Cemile Kaytan