Akşam yemeğine pratik yemek arayanlara! Mercimekli bulgur pilavıyla şipşak yemeğinizi hazır Akşam yemeğine pratik yemek arayanlara! Mercimekli bulgur pilavıyla şipşak yemeğinizi hazır

Sosyal medya üzerinden TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı enflasyon verilerine değinen Mehmet Şimşek, çekirdek enflasyonda görülen düşüşü değerlendirdi. Bakan Şimşek, TÜFE hariç tutulan enerji, gıda, içecek, tütün ve altında (C endeksi) aylık artışların anlamlı olarak azalış gösterdiğini, bu durumun kasım ayında da sürdüğünü vurguladı.

Bakan Şimşek, çekirdek enflasyon oranlarının son aylarda gösterdiği düşüşü rakamlarla anlattı. Eylül ayında yüzde 5,28 olan, ekim ayında yüzde 3,72'ye gerileyen çekirdek enflasyonun, kasım ayı itibarıyla yüzde 1,96'ya düştüğünü belirtti. Bakan, bu oranların enflasyonda ciddi bir yavaşlamaya işaret ettiğini ve yıllıklandırılmış çekirdek enflasyon oranlarının hedeflerle uyumlu olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, enflasyonla mücadelede yürütülen programın kararlılıkla sürdürüleceğini ve bu sayede amaçlanan başarının elde edileceğini tekrarladı.

Editör: Duygu Özger