Çalışmalar sonucunda 526 ruhsatsız tabanca, 35 kurusıkı tabanca, 10 uzun namlulu tüfek ve 58 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Toplamda 715 şüpheli kişi gözaltına alınarak adaletin önüne çıkarıldı.

Hangi İllerde Operasyon Düzenlendi?

İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Bursa, Mersin, Gaziantep, Samsun, Şanlıurfa, Malatya, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Sakarya, Kayseri, Balıkesir, Hatay, Elazığ, Kocaeli, Tekirdağ, Denizli, Aydın, Erzurum, Isparta, Trabzon, Edirne, Kahramanmaraş, Osmaniye, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Batman, Bingöl, Çanakkale, Eskişehir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Afyonkarahisar, Bilecik, Düzce, Erzincan, Gümüşhane, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Mardin, Muş, Şırnak, Zonguldak, Ağrı, Amasya, Bartın, Bayburt, Burdur, Giresun, Hakkari, Kırklareli, Rize, Siirt, Tokat ve Van'da olmak üzere 66 ilimizde son 3 gün içinde yapılan operasyonlarda toplam 629 silah yakalandı.

Başlatılan bu operasyon kapsamında son üç gün içerisinde 66 ilde toplam 629 silah ele geçirildi. Ruhstatsız silahlar ve gözaltına alınan şüphelileri içeren operasyon sonuçları il il şu şekilde:

İstanbul'da 116 tabanca, 2 uzun namlulu tüfek ele geçirildi ve 149 şüpheli kişi gözaltına alındı.

İzmir'de 33 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi ve 46 şüpheli kişi gözaltına alındı.

Adana'da 25 tabanca ele geçirildi ve 38 kişi gözaltına alındı.

Konya'da 25 tabanca ele geçirildi ve 29 şüpheli silah kaçakçısı gözaltına alındı.

Bursa'da 24 tabanca ele geçirildi ve 29 kişi gözaltına alındı.

Mersin'de 24 tabanca ele geçirildi ve 27 kişi gözaltına alındı.

Alkollü sürücü kaza sonrası önce röportaj verdi sonra bayıldı! Alkollü sürücü kaza sonrası önce röportaj verdi sonra bayıldı!

Gaziantep'te 23 tabanca ele geçirildi ve 29 kişi gözaltına alındı.

Son olarak Samsun'da 21 tabanca ele geçirildi ve 26 kişi gözaltına alındı.

Bu operasyonların başarıyla gerçekleştirilmesinde emeği geçen Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi kutlarım. CEMİLE KAYTAN 

Editör: Cemile Kaytan